Спробуйте цей перевірений рецепт дріжджового тіста для пиріжків і ви залишитеся задоволені. Адже тісто для смажених пиріжків вдасться приготувати дуже швидко і без зайвої мороки.

Такі смажені пиріжки з дріжджового тіста стануть чудовим варіантом перекушування на роботі та відмінним частуванням для вас та вашої родини. Рецептом ідеального тесту для таких пиріжків на дріжджах поділилася Марина Гармаш, яка користується ним понад 15 років.

смажені пиріжки, скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Вода — 700 мл;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сухі дріжджі – 3 ч. л.;
  • Соль – 1,5 год. л.;
  • Рослинна олія – 5 ст. л.;
  • Борошно - 4 півлітрові баночки.

Дріжджове тісто, скріншот: YouTube

Спосіб приготування дріжджового тіста:

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Налийте в півлітрову банку 200 теплої води з температурою понад 40 градусів. Потім всипте 1 столову ложку цукру та 3 чайні ложки сухих дріжджів і ретельно перемішайте. Залишіть опару на 5-7 хвилин, доки вона не підніметься.

Тепер в глибоку миску вилийте 500 мл води, що залишилася, додайте ще 1 столову ложку цукру, сіль, 4 столові ложки рослинної олії і готову дріжджову опару, перемішайте суміш. Просійте муку|борошно| і введіть в дріжджову суміш. Добре розмішайте та замісіть тісто. Наприкінці додайте 1 столову ложку олії.

У вас має вийти м'яке тісто, що не прилипає до рук. Складіть його в харчовий целофановий пакет, зав'яжіть, а потім покладіть ще один і щільно зав'яжіть.

Дріжджове тісто, кадр з відео

Тепер у глибоку посудину наберіть 2-3 літри холодної води і покладіть у нього тісто в пакетах на 7-10 хвилин. У воді тісто швидко піднімається та наповнюється бульбашками повітря. Через 10 хвилин воно вже повністю готове до роботи. Для порівняння, звичайним способом на це зазвичай витрачається близько двох годин.

Далі тісто витягніть із пакетів, викладіть у глибоку миску і прикрийте його рушником або харчовою плівкою, щоб не обвітрювалося. Для формування пиріжків додатково використовувати борошно не потрібно, достатньо буде змастити руки та робочу поверхню олією. Начинка в пиріжках може бути будь-якою. Готові пиріжки обсмажувати в олії до рум'яного кольору по 3-4 хвилини з кожного боку.

смажені пиріжки, скріншот з відео

Нагадаємо про простий рецепт млинців на кислому молоці: виходить смачніше, ніж зі свіжого. a>

Раніше ми повідомляли про салат "Олів'є" із сухариками: рецепт, який зробить твоє застілля розкішним.