Часто так трапляється, що куплений хліб черствіє надто швидко, а викидати його зовсім не хочеться.

На цей випадок існують деякі хитрощі, щоб його розм'якшити. Звичайно, хліб обов'язково потрібно викинути, якщо на ньому вже видно сліди цвілі чи грибка – такий продукт є небезпечним.

хліб і молоко

Однак, інакше, не поспішайте викидати черствий хліб і купувати заміну, адже йому можна повернути свіжість.

Найчастіше ефект від розм'якшення протримається кілька годин, тому м'який хліб потрібно з'їсти швидко, адже потім знову затвердіє. Тож чудовим рішенням стане порційне розм'якшення черствого хліба.

Популярні новини зараз

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Хліб, фото: 2plus2.ua

4 способи розм'якшити черствий хліб:

1. Як розпарити черствий хліб у духовці. Духовку розігрійте до 180 градусів і помістіть хліб, загорнутий у фольгу, на деко. Хліб скибочками розпариться за 5 хвилин, а цілий буханець – через 20 хвилин. Після цього дайте хлібу охолонути у фользі.

2. Як зробити черствий хліб свіжим на плиті. Хліб спершу покладіть у сито і в такому вигляді покладіть у каструлю, на дно якої налийте воду. Рідина має бути такому рівні, щоб до сита залишилося близько 10 сантиметрів. Доведіть воду до кипіння та утримайте хліб над нею 5 хвилин. Шматочки хліба періодично можна повертати.

Хліб. Фото: скриншот з відео

3. Як розм'якшити черствий хліб у мікрохвильовій печі. Поставте хліб у мікрохвильову піч у злегка вологому паперовому рушнику. Залежно від рівня черствості хліба йому знадобиться 10-40 секунд, щоб повністю розм'якнути. Потім зніміть папір і дайте йому охолонути. Бажано з'їсти одразу, він буде м'яким недовго.

4. Як освіжити черствий хліб за допомогою селери. Помістіть у пакет на застібці хліб і 2-3 стебла селери. В цьому випадку вам знадобиться кілька годин, а краще залишити так на ніч. За ніч селеру віддасть свій вологий хліб, а сам овоч висохне.

хліб

Нагадаємо, що ніхто не посміє назвати вас поганою господинею: як врятувати випічку, що пригоріла, і не допустити прилипання тіста.

Раніше ми повідомляли, що не смачно? Не біда! Як перетворити кислий сир в апетитні ласощі.