Для всіх наших дорогих і шановних читачів є оригінальний рецепт дуже смачного "ледачого оселедця під шубою". Ця страва практично така сама, як і класичний варіант.
Такий варіант "оселедець" дуже підходить для повсякденного меню або для тих, кому категорично не хочеться возитися з намазуванням, але смачного домашнього салату все ж таки хочеться.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
Оселедець (можна брати філе) - 1 шт.;
Пенсіонерам виплатять доплати до дня народження: отримають до 10 тисяч гривень
Слов'янський гороскоп на квітень 2025: на кого чекають несподівані зміни та доленосні зустрічі
Військові квитки старого зразка: що буде, якщо не замінити
Вагітність від 15-річного коштувала міністерці Ісландії у справах дітей посади: правда спливла через 30 років
Картопля - 1 шт.;
Буряк (У мене була дуже дрібна 4шт) - 1 шт.;
Морква – 1 шт.;
Цибуля ріпчаста - 0.5 шт.;
Курячі яйця – 3 шт.;
Майонез – 4 стол.л.;
Зелень (Гілочка кропу та зелена цибуля – для прикраси.) – за смаком;
Сіль за смаком.
Спосіб приготування
Овочі відваріть зручним способом, я всі овочі відварила на пару в мультиварці, в "мундирі". Буряк - 25 хв., на другий захід морква - 15 хв. та картоплю - 20 хв. Овочі бажано не перетравлювати. Яйця зазвичай у воді, після закипання - 9 хв. і одразу під холодну воду.
Оселедець промийте, обробіть на філе. Для цього варіанта салату наріжте шматочки трохи більші, ніж зазвичай. Покладіть їх одразу в глибокий салатник. Для прискореного способу можна придбати готове філе, але без прянощів.
Очистіть овочі, цибулю, яйця. Один жовток відразу відкладіть для прикраси верху. Цибулю дрібно наріжте і додайте до оселедця, перемішайте. Також відразу в салатник натріть на великій тертці картопля, морква, яйця. Останній буряк.
Потім буряки трохи посоліть, додайте майонез і добре перемішайте. Накрийте і заберіть хвилин на 15 - 20 в холодильник, щоб овочі трохи охолонули.
Потім перекладіть салатник для подачі, верх прикрасьте натертим жовтком і гілочками зелені. Можна їсти одразу, додаткового наполягання в холодильнику не потрібно. Салат буде ніжним та соковитим, як і його святковий варіант шарами, смак таким же відмінним та знайомим.
Нагадаємо, солодка інтрига святкового столу: рецепт традиційної куті по-полтавськи.
Раніше повідомлялося, та сама "кислинка": рецепт ароматної заправки до будь-якого салату, слинки потечуть рікою.
Також, з'їдять за секунди: рецепт смачного та соковитого хека в духовці.