Гречаники – недооцінена багатьма страва. Вона не лише смачна, а й корисна. Окрім цього вона додасть різноманіття до звичного меню.
Одним з головних переваг такої страви – її простота приготування. Попри це вона виходить дуже смачною та ситною, а з соусом може перевершити всі ваші очікування.
Інгредієнти:
-
Фарш – 700 грамів;
Популярні новини заразТарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
-
Гречка варена – 650 грамів;
-
Цибуля – 1 штука;
-
Яйця – 2 штуки;
-
Панірувальні сухарі – 50 грамів;
-
Сіль, перець та часник сушений – за смаком.
Інгредієнти для соусу:
-
Томатний сік – 500 мл;
-
Цибуля – 150 грамів;
-
Томатна паста – 2 столові ложки;
-
Приправи – за смаком;
-
Зелень для подачі – за бажанням.
До відвареної гречки додаємо фарш та два яйця і ретельно перемішуємо. Також потім додаємо спеції, які вам подобаються. Це все ретельно перемішати, а можна навіть відбити, щоб фарш вийшов однорідним та ніжним.
Сформувати з фаршу котлетки та обваляти в панірувальних сухарях.
На пательню налити олії та розігріти її. На розігріту олію кладемо гречаники та обсмажуємо до золотистої скоринки. Після цього на пательні посмажити мілко нарізану цибулю та налити туди томатного соку зі спеціями. Як тільки соус почне кипіти, варто туди викласти гречаники.
Готуємо страву, поки соус не увариться і не стане густим. При подачі можна посипати зеленню, яку ви любите. Зазвичай туди пасує зелена петрушка.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, десерт з яким ви поринете в райську насолоду: як приготувати рулет "Баунті"
Раніше портал Знай інформував, ультрашвидкісна вечеря: готуємо смачну рибку з овочами у вершках без духовки
Також наш портал повідомляв, салатик "Момент" з сухариками та крабовими паличками: страва, яка продовжить свята