Гречаники – недооцінена багатьма страва. Вона не лише смачна, а й корисна. Окрім цього вона додасть різноманіття до звичного меню.

Одним з головних переваг такої страви – її простота приготування. Попри це вона виходить дуже смачною та ситною, а з соусом може перевершити всі ваші очікування.

Гречаники, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Інгредієнти для соусу:

  • Томатний сік – 500 мл;

  • Цибуля – 150 грамів;

  • Томатна паста – 2 столові ложки;

  • Приправи – за смаком;

  • Зелень для подачі – за бажанням.

До відвареної гречки додаємо фарш та два яйця і ретельно перемішуємо. Також потім додаємо спеції, які вам подобаються. Це все ретельно перемішати, а можна навіть відбити, щоб фарш вийшов однорідним та ніжним.

Гречаники, скріншот: YouTube

Сформувати з фаршу котлетки та обваляти в панірувальних сухарях.

На пательню налити олії та розігріти її. На розігріту олію кладемо гречаники та обсмажуємо до золотистої скоринки. Після цього на пательні посмажити мілко нарізану цибулю та налити туди томатного соку зі спеціями. Як тільки соус почне кипіти, варто туди викласти гречаники.

Гречаники в соусі / скріншот з відео

Готуємо страву, поки соус не увариться і не стане густим. При подачі можна посипати зеленню, яку ви любите. Зазвичай туди пасує зелена петрушка.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, десерт з яким ви поринете в райську насолоду: як приготувати рулет "Баунті"

Раніше портал Знай інформував, ультрашвидкісна вечеря: готуємо смачну рибку з овочами у вершках без духовки

Також наш портал повідомляв, салатик "Момент" з сухариками та крабовими паличками: страва, яка продовжить свята