Українці попри складну ситуацію вже зустріли новий 2024 рік, на який покладають багато надій.

Хтось відмовився від цьогорічного святкування, а хтось вирішив провести цей день у колі рідних та близьких.

Кухня, скріншот із відео

Якщо ви ще чекаєте на гостей з нагоди новорічних свят, або готуєтеся скромно відзначити ту ж Масляну, ці кілька рецептів простих закусок будуть як ніколи актуальні. Вони готуються швидко, але здатні додати трохи святкового настрою.

ТОП-5 швидких закусок для святкового застілля:

1. Канапе зі свіжим огірком та зірками

Гречаний або інший багет намажте сирною намазкою. Поверх неї покладіть кружальця свіжого огірка і прикрасьте бутерброд новорічними зірками, вирізаними зі свіжого перцю формою для печива.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Якщо хочете приготувати домашню намазку, для цього необхідно додати до сиру невелику кількість майонезу, подрібнений часник, порізану зелень і збити блендером.

Канапе з огірком, скріншот з відео

2. Мишки із плавленого сиру

Такі милі створіння на святковому столі обов'язково піднімуть настрій. Крім того, вони неймовірно прості в приготуванні, тому допомогти в цій справі вам допоможуть навіть малюки.

Використовуйте готові плавлені сирки трикутної форми або розділіть на трикутники звичайний сир. "Вуха" зробіть із солоного крекера, "очі" з перчинок або шматочків оливок, а "носики" із заморожених ягід.

Мишки з плавленого сири, скріншот з відео

3. Тарталетки з креветкою

Готові тарталетки наповніть майонезом або домашнім сиром. Зверху покладіть очищену креветку та гілочку кропу. Така закуска особливо сподобається любителям морепродуктів.

Тарталетки з креветкою, скріншот з відео

4. Новорічні ялинки на крекері

Натріть на дрібній тертці сир, додайте майонез та подрібнений часник. Зліпите з цієї густої маси невеликі ялинки і обваляйте в заздалегідь підготовленому урізаному кропі. Далі прикрасьте цей кулінарний твір зернятком гранату та поставте на солоний крекер.

Ялинки на крекері, скріншот з відео

5. Ялинка з докторської ковбаси

Наступна закуска неймовірно проста. Для її приготування поріжте хліб темних сортів великі шматочки і розмістіть їх трикутники докторської ковбаси як ялинки. Її верхівку зробіть із вареної моркви, а сніг – із натертого на дрібній тертці сиру.

Нагадаємо, що тепер не почорніють і не згниють: рецепт бананових роликів, які краще будь-яких тістечок .

Раніше ми повідомляли, що приготуйте просту страву не просто: рецепт сардельок в томатно-цибульному соусі оживить ваші макарошки.