Якщо приготувати класичний торт Наполеон не виходить, але дуже хочеться здивувати смачну родину, можна скористатися більш простим рецептом.

Незважаючи на те, що "Наполеон" тепер можна купити, приготований вдома і своїми руками завжди залишається найкращим. Рецепт простий, а результат вас обов'язково потішить.

Торт Наполеон. Фото: Youtube

Для торта вам знадобляться такі інгредієнти:

600-750 г листкового печива – вушка; 900 мл молока; 4 яйця; 100-150 г цукру; 70 г крохмалю; 200 г вершкового масла від 72% кімнатної температури.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Заварюємо крем: половину молока вилити в каструльку, антипригарну бажано, і включити плиту, щоби молоко грілося, поки готуємо решту. Змішуємо яйця з цукром, ванільним цукром, крохмалем та іншою половиною молока. У гаряче підігріте молоко вливаємо тоненьким цівком яєчно-молочну суміш і постійно помішуючи доводимо до загусання.

Коли крем стане густим – залишаємо охолонути до теплої температури, додаємо олію (кімнатної температури) та розмішуємо.

Торт Наполеон. Фото: Youtube

У форму викладаємо печиво та перемазуємо кремом. Залишаємо трохи печива та крему для декору. Накриваємо плівкою і кладемо в холодильник на ніч або кілька годин. Знімаємо плівку та форму, декоруємо залишками крему та присипаємо подрібненим печивом.

Торт Наполеон. Фото: Youtube

Нагадаємо, що пригоди тільки починаються: "тропічний" салат з одного банана і стиглого ківі.

Раніше ми повідомляли, що курага, родзинки та чорнослив можуть бути дуже смачними: рецепт корисних цукерок замість шкідливих із Рошена.