Якщо приготувати класичний торт Наполеон не виходить, але дуже хочеться здивувати смачну родину, можна скористатися більш простим рецептом.
Незважаючи на те, що "Наполеон" тепер можна купити, приготований вдома і своїми руками завжди залишається найкращим. Рецепт простий, а результат вас обов'язково потішить.
Для торта вам знадобляться такі інгредієнти:
600-750 г листкового печива – вушка; 900 мл молока; 4 яйця; 100-150 г цукру; 70 г крохмалю; 200 г вершкового масла від 72% кімнатної температури.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Заварюємо крем: половину молока вилити в каструльку, антипригарну бажано, і включити плиту, щоби молоко грілося, поки готуємо решту. Змішуємо яйця з цукром, ванільним цукром, крохмалем та іншою половиною молока. У гаряче підігріте молоко вливаємо тоненьким цівком яєчно-молочну суміш і постійно помішуючи доводимо до загусання.
Коли крем стане густим – залишаємо охолонути до теплої температури, додаємо олію (кімнатної температури) та розмішуємо.
У форму викладаємо печиво та перемазуємо кремом. Залишаємо трохи печива та крему для декору. Накриваємо плівкою і кладемо в холодильник на ніч або кілька годин. Знімаємо плівку та форму, декоруємо залишками крему та присипаємо подрібненим печивом.
Нагадаємо, що пригоди тільки починаються: "тропічний" салат з одного банана і стиглого ківі.
Раніше ми повідомляли, що курага, родзинки та чорнослив можуть бути дуже смачними: рецепт корисних цукерок замість шкідливих із Рошена.