Приготування буряків є довготривалим процесом. На щастя, є кілька способів прискорити його варіння.

Однак перш за все слід пам'ятати, що перш, ніж варити буряк, овоч не можна чистити.

Приготування буряка, скріншот з відео

Як швидко зварити буряк у каструлі

Зазвичай усі варять буряки наступним чином: ставлять їх у холодну воду, збільшують вогонь, а після закипання зменшують і не чіпають овоч протягом усього процесу приготування. Однак для цього вам знадобиться близько двох годин.

Тому для прискорення процесу дотримуйтесь наступної інструкції. Ретельно вимиті буряки опустіть в каструлю з окропом. Додати туди олію та варити на великому вогні. Через півгодини опустіть овочі у холодну воду на 10 хв. Таким чином, через різкий температурний перепад, буряк швидко дійде до готовності.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити

Показати ще

Приготування буряка, скріншот з відео

Як швидко зварити буряк у мультиварці

Буряк наступним способом ви зможете відварити за 50-60 хв. Для цього увімкніть на мультиварці режим Варка на пару або Гасіння. Добре вимитий овоч покладіть на спеціальну решітку в мультиварці. На дно чаші налийте трохи води та закрийте мультиварку, встановіть режим пароварки та залиште буряки на 40 хвилин.

Як швидко зварити буряк у духовці та мікрохвильовій печі

У духовці цей овоч можна приготувати за 25-30 хв. Вимиті буряки змастіть олією, оберніть її фольгою і покладіть на деко. Запікати потрібно близько півгодини за температури 190 °С.

Буряк, скріншот: YouTube

І все ж найшвидшим є приготування буряків у мікрохвильовій печі. Але тут є обов'язкова умова – електроприлад повинен мати потужність 1000 В. У цьому випадку овоч вдасться приготувати лише за 10 хвилин.

Для цього помиті буряки покладіть у тарілку, на дно якої налийте 2-3 ст.л води, а овочі накрийте кришкою для мікрохвильової печі. Кришку можна замінити на поліетиленовий мішок, який потрібно зав'язати. Буряк буде готовий за 10 хвилин.

Приготування буряка, скріншот з відео

Нагадаємо, як позбутися гіркоти курячих сердець і печінки: допоможуть молоко та оцет. a>

Раніше ми повідомляли про дуже смачне та повітряне картопляне пюре без молока: чим замінити, якщо ліньки бігти до магазину.