Хрумкі сирні деруни з ковбасою та зеленню – смачна та поживна страва, яка підкорить серця всієї родини.

Хоча їх часто готують із звичайної картоплі, додаючи яйця, цибулю та борошно. Однак можна урізноманітнити класичний рецепт, поклавши в основу суміш не лише картопляного пюре, а й тертої ковбаси із сиром. Такі деруни вийдуть ще більш соковитими та ароматними.

Великий дерун, фото: кадр з відео

Готуються вони досить просто та швидко. Розглянемо докладний рецепт цієї смачної страви. Насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти. Нам знадобиться 4 середні картоплини, велика цибулина, 200 грамів вареної ковбаси та стільки ж твердого сиру, 2 яйця, половину пучка кропу, 80 грамів борошна, сіль з перцем до смаку та олія для смаження.

Приступаємо до приготування. Спочатку чистимо картоплю та цибулю і натираємо їх на великій тертці. Також натираємо сир. Ковбасу дрібно подрібнюємо. Далі змішуємо в мисці натерті овочі, ковбасу та сир. Додаємо посічений кріп, сіль та перець за смаком. Ретельно перемішуємо. Потім вливаємо в отриману масу яйця, додаємо муку|борошно| і знову добре вимішуємо до однорідної маси.

Популярні новини зараз

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Деруни, скріншот: YouTube

Наступний етап - формування дерунів. Розігріваємо на сковороді олію. Столовою ложкою викладаємо на сковороду невеликі заокруглені котлетки з підготовленого тіста і обсмажуємо їх приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.

Тепер можна подавати хрумкі деруни до столу. Ще краще буде, якщо ви візьмете на додачу сметану. Втім, смакувати ними можна і без додаткових соусів – адже їхня начинка вже досить соковита та поживна.

Нагадаємо, суп скисне буквально наступного дня:чому не можна додавати зелень наприкінці готування

Як повідомляв "Знай.uа", залишився холодець після свят - зробіть з нього борщ:рецепт унікального зимового супу для українців

Знай.uа писав, одна ложка і вмить забудете про важкий день:рецепт гарячого сочевичного крем-супу