Зефір – улюблений десерт багатьох українців. Його можна легко приготувати вдома з доступних інгредієнтів, щоб бути впевненим у якості.
Особливо часто цей рецепт цікавить тих, хто вже довго живе за кордоном. Наразі мільйони українців перебувають у всіх куточках Землі через повномасштабну війну. Але ні в США, ні в Європі, ні десь ще зефір практично не продають у магазинах.
Щоб зробити зефір в домашніх умовах, знадобляться - для білкової маси та сиропу - білки (одне велике яйце або 2 маленькі), цукор ( 50 грамів білкова маса; десерт.
Важливо мати потужний міксер та вміти правильно збивати білки. І для фінального оформлення 150 г цукрової пудри.
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Агар не замінити на желатин, інакше консистенція зефіру буде не та. Зате яблучне пюре можна замінити будь-яким іншим ягідним чи фруктовим.
Беремо каструлю з товстим дном, з'єднуємо воду з цукром, агаром і пюре. Ставимо на середній вогонь. Періодично перемішуємо, після закипання сироп вариться протягом п'яти хвилин до загусання. Другий паралельний процес – нам потрібно збити білки.
Додаємо до них сіль, лимонну кислоту та збиваємо на середній швидкості міксера. Білкова маса має бути схожа на піну, невдовзі додаємо поступово цукор. І десь за 5-7 хвилин меренгу буде готова. Потім у гарячий сироп тонким струмком вливається збита маса, все збивається на високій швидкості до однорідної консистенції (близько 2 хвилин).
Готу масу ми пропускаємо через кондитерський мішок на форму. Таким чином, ми готуємо половинки десерту. Залишаємо їх на 3-4 години або навіть краще на ніч. Після цього зефір обвалюється у цукровій пудрі, щоб не лип у руки і подається до столу.
Нагадаємо, стануть вашою улюбленою випічкою: яблучні трояндочки за простим рецептом Ектора Хіменеса-Браво
Як повідомляв "Знай.uа", смак, як у дитинстві і навіть ще краще: легендарний рецепт вафельного торта, для якого потрібні цукерки
Знай.uа писав, так готувати вміє тільки дідусь: ексклюзивний рецепт "небезпечних" печенюшок із сиру