Зефір – улюблений десерт багатьох українців. Його можна легко приготувати вдома з доступних інгредієнтів, щоб бути впевненим у якості.
Особливо часто цей рецепт цікавить тих, хто вже довго живе за кордоном. Наразі мільйони українців перебувають у всіх куточках Землі через повномасштабну війну. Але ні в США, ні в Європі, ні десь ще зефір практично не продають у магазинах.
Щоб зробити зефір в домашніх умовах, знадобляться - для білкової маси та сиропу - білки (одне велике яйце або 2 маленькі), цукор ( 50 грамів білкова маса; десерт.
Важливо мати потужний міксер та вміти правильно збивати білки. І для фінального оформлення 150 г цукрової пудри.
Знущалися, били та знімали на телефон: в Одесі курсанта військової академії довели до самогубства
"До весни не дотягнемо": екс-військовий вказав на головні проблеми України
Майже добу у темряві: українці можуть залишитися без світла на 22 години, - експерт
Працівники платіжної системи bill_line («АйТіБіт») та її власник білорус Артем Ляшанов незабаром отримають кримінальну справу за відмивання коштів
Агар не замінити на желатин, інакше консистенція зефіру буде не та. Зате яблучне пюре можна замінити будь-яким іншим ягідним чи фруктовим.
Беремо каструлю з товстим дном, з'єднуємо воду з цукром, агаром і пюре. Ставимо на середній вогонь. Періодично перемішуємо, після закипання сироп вариться протягом п'яти хвилин до загусання. Другий паралельний процес – нам потрібно збити білки.
Додаємо до них сіль, лимонну кислоту та збиваємо на середній швидкості міксера. Білкова маса має бути схожа на піну, невдовзі додаємо поступово цукор. І десь за 5-7 хвилин меренгу буде готова. Потім у гарячий сироп тонким струмком вливається збита маса, все збивається на високій швидкості до однорідної консистенції (близько 2 хвилин).
Готу масу ми пропускаємо через кондитерський мішок на форму. Таким чином, ми готуємо половинки десерту. Залишаємо їх на 3-4 години або навіть краще на ніч. Після цього зефір обвалюється у цукровій пудрі, щоб не лип у руки і подається до столу.
Нагадаємо, стануть вашою улюбленою випічкою: яблучні трояндочки за простим рецептом Ектора Хіменеса-Браво
Як повідомляв "Знай.uа", смак, як у дитинстві і навіть ще краще: легендарний рецепт вафельного торта, для якого потрібні цукерки
Знай.uа писав, так готувати вміє тільки дідусь: ексклюзивний рецепт "небезпечних" печенюшок із сиру