Рецепти низькокалорійних супів у домашніх умовах допомагають знизити вагу та підтримувати оптимальну масу тіла.
Легкі бульйони на основі овочів насичені вітамінами, швидко засвоюються в організмі та можуть використовуватися для профілактики багатьох захворювань.
Суп Лапша
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 34 ккал)
Інгредієнти:
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
- куряча грудка 30гр
- картопля 30гр
- морква 20гр
- цибуля ріпчаста 10гр
- вермішель 10гр
- вода 300 гр
Приготування:
Курячі грудки варимо хвилин 30 і знімаємо пінку. Солимо, перчимо. Картоплю з цибулею ріжемо кубиками і відправляємо в бульйон. Варимо хвилин 15. Додаємо натерту моркву. За 5 хвилин до готовності додаємо вермішель та накриваємо кришкою. Подавати із зеленню.
Гречаний суп
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 31 калл)
Інгредієнти:
- куряча грудка 40гр
- картопля 15 гр
- морква 10гр
- цибуля ріпчаста 5гр
- гречана крупа 15гр
- вода 300 гр
Приготування:
Курячі грудки варимо хвилин 25-30, знімаючи пінку. Додати сіль|соль|, перець за смаком. Картоплю та цибулю нарізати кубиками і відправити в бульйон. Далі майже одразу додаємо гречку. Варимо 15 хвилин. Моркву трьом на тертці і відправляємо в каструлю за 5 хвилин до кінця варіння. Подавати із зеленню.
Суп із щавлю
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 74 ккал)
Приготування:
- яловичина 50 гр
- щавель 20 гр
- картопля 50 гр
- морква 30 гр
- цибуля ріпчаста 10 гр
- вода 250 гр
- зметена 15% 10 гр
- яйце 50 гр
Приготування:
Яловичину варити 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну. Додати сіль, спеції.
Моркву, картоплю та цибулю нарізати брусочками і додати в бульйон. Варити до готовності овочів. Коли овочі будуть готові, додати нарізане щавель.
Вимкнути, нарити кришкою та дати постояти 10-30 хвилин.
Подавати зі сметаною та яйцем.
Борщ
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 36 ккал)
Інгредієнти:
- яловичина 50 гр
- картопля 20гр
- морква 20гр
- цибуля ріпчаста 10гр -
капуста 20 гр - помідори 10гр - буряк 20 гр - часник зубчик - томатна паста 5 гр - квасоля консервована 20 гр - аджика 5 5 10 гр – зелень
Приготування:
Яловичину варимо 40-50 хвилин, періодично знімаючи піну.
Додати сіль, перець, спеції за смаком.
Моркву, цибулю, картопля, помідори нарізати і додати до бульйону. Буряк натерти на великій тертці та відправити в суп. Додати томатну пасту.
Капусту нашаткувати тонкими смужками і додати в суп.
Варити до готовності.
Подавати зі сметаною та свіжою зеленню.
Нагадаємо, що потрібен пакет і трохи "потрясти": цікавий і швидкий рецепт малосольних огірків.
Раніше ми повідомляли, що досить просто смажити омлети: рецепт яєць, який переверне вашу уяву.