Лаваш — це такий собі незвичайний для українців "хліб", який ми постійно використовуємо, якщо готуємо шашлик, шаурму чи таке інше.

Однак постійно за ним доводиться йти до магазину. Хоча не цього разу! Ми приготуємо його самі. І зробимо його таким, щоб він не засихав першого ж дня і залишався м'яким протягом 2-3 і навіть чотирьох днів. Нам знадобиться 350 грамів борошна, 200 мілілітрів окропу, чайна ложка солі (без гірки) та дві столові ложки олії.

Піца в лаваші, скріншот: YouTube

Перше, що потрібно – це замісити тісто з борошна, окропу, солі та олії. Його можна замісити як вручну, так і за допомогою кухонного комбайна. Головне, щоб тісто стало теплим. Потім його потрібно на 30 хвилин-1-2 години загорнути в пакет, щоб відпочити тісто.

Коли тісто готове, його ділимо на 8 частин і розкочуємо кожну в окремий лаваш. Випікаємо лаваші на розігрітій сухій сковороді, перевертаючи, щоб вони пропеклися з обох боків.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Ось тут починається найважливіше! Готовий лаваш потрібно відразу покласти на тарілку та ретельно змастити теплою водою з обох боків. Приблизно по 2 чайні ложки води на один лаваш. Далі кладемо змащену водою лаваш назад на тарілку і щільно загортаємо в пакет. Саме зберігання лавашів відбувається в пакеті, інакше вони швидко висохнуть.

Замість пакета можна використовувати харчову плівку, але між нею та лавашем має бути 2-3 см повітря. Тому все ж таки краще зберігати лаваші в пакетах.

Нагадаємо, потрібен пакет і трохи "потрясти": цікавий та швидкий рецепт малосольних огірків

Як повідомляв "Знай.uа", досить просто смажити омлети: рецепт яєць, який переверне вашу уяву

Знай.uа писав, з цими секретами ваші котлети вийдуть соковитими та пишними, навіть якщо ви вже посмажили їх сухими