Кожна господарка готує борщ по-своєму, використовуючи хитрі секрети. Хтось любить експериментувати з добавками та м'ясом, але лише одне залишається незмінним – червоний колір. Але й у деяких можуть виникнути труднощі.

Є одна маленька хитрість, яка додасть борщу насичений червоний колір – додавання оцту, який, напевно, знайдеться на кухні у кожного.

Борщ, фото wikipedia

Досвідчені кухарі знають, що якщо борщ перекипить, червоні буряки втратить свій насичений колір. Це дуже тонка справа, в якій важливо знати грань. Смакові якості не сильно від цього постраждають, але візуально борщ має бути червоним. Щоб зберегти колір, на допомогу прийдуть лише кілька крапель оцту.

Справа в тому, що тертий буряк втрачає колір під час тривалої термічної обробки. Експерти визначили приблизний час варіння буряка до готовності - 15 хвилин, але і тут можуть вплинути особливості сорту або інтенсивність вогню.

Буряк, фото glavred

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Щоб зберегти колір, достатньо буде трохи збризкати буряк оцтом 3-9% перед гасінням. На 5 літрів готового бульйону достатньо взяти столову ложку оцту.

Якщо вийшло дуже кисло, можна додати цукру. Це також додасть насиченості борщу. А ще оцет можна замінити лимонною кислотою - вона теж впорається з поставленим завданням.

Зажарка для борщу, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що це надзвичайно смачно: рецепт домашньої Фанти, яку ви захочете пити на кожне свято.

Раніше ми повідомляли, що потрібен пакет і трохи "потрясти" : цікавий і швидкий рецепт малосольних огірків.

Також стало відомо, що з цими секретами ваші котлети вийдуть соковитими та пишними, навіть якщо ви вже засмажили їх сухими.