Якщо дотримуватися простої хитрості, то смажена картопля вийде не просто смачною, а неймовірно хрумкою і золотистою.
За словами досвідчених кухарів, таке диво зі смаженою картоплею здатне зробити лише один простий інгредієнт. Він здатний перетворити просту страву на твір кулінарного мистецтва із незабутнім смаком.
Складного в цьому нічого немає, але важливо пам'ятати кілька нюансів. Обов'язково спробуйте ці кулінарні хитрощі на вашій кухні - і точно не пошкодуєте!
Якщо картопля повільно перетворюється на подобу пюре, а рум'янцю немає, то потрібно використовувати вершкове масло. Після додавання товару картопля ставлять на сильний вогонь. Можна побачити, як за кілька хвилин страва підрум'яниться, і його можна знімати з вогню.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Крім того, досвідчені кулінари радять спершу обсмажувати картоплю на слабкому вогні протягом 15 хв. Після цього прибирають кришку і роблять полум'я сильнішим. Далі залишається смажити страву приблизно 3-4 хв.
Кухарі запевняють, що достатньо використовувати тільки вершкове масло, щоб картопля набула апетитного вигляду - зовні вона буде хрумтіти, а всередині буде м'якою. У той же час, якщо овочів заготовлено багато, краще смажити їх частинами. Таким чином улюблена страва приготувалася якісніше.
Нагадаємо, що вийде і поласувати і заощадити: як бюджетно приготувати котлети по-київськи.
Раніше ми повідомляли, що робити, якщо пригоріла гречка: 3 простих лайфхаки для тих, хто "проморгав" 15 хвилин варіння.