Ліниві пельмені готувати так само просто, як і ліниві голубці чи вареники. Такі страви створені для випадків, коли треби ситно нагодувати родину, а часу та сил обмаль.

За рецептом, яким поділилась фудблогерка Вікторія Кельбас приготувати зможе навіть дитина.

Ліниві пельмені. Фото скріншот з Instagram

ТІСТО:

1 яйце
2 ст л олії
250 мл теплої води
1 ч л солі
500-600 г борошна

Популярні новини зараз

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

НАЧИНКА:

800 г фаршу (в нас свинина+яловичина)
1 велика чи 2 середні цибулинки
150 мл води
сіль+перець за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

ДЛЯ ТІСТА трохи взбиваємо яйце з сіллю, олією та половиною водички. Всипаємо 500 г борошна і починаємо замішувати тісто.

Доливаємо водичку та за потреби досипаємо борошно.

Ліниві пельмені. Фото скріншот з Instagram

Місимо тісто 2-5 хв, поки воно не перестане липнути до рук.

Готове тісто залишаємо відпочити 30 хв у мисочці під рушником.

ДЛЯ НАЧИНКИ змішуємо фарш з подрібненою на терку цибулькою (чи в мʼясорубці), додаємо воду та спеції і замішуємо соковитий фарш.

Ліниві пельмені. Фото скріншот з Instagram

Тісто ділимо на 4 частини та розкачуємо в довгу смужку.

Ріжемо смужку вздовж на 2 частини, викладаємо фарш і гарненько заліплюємо 2 довгі змійки.

Нарізаємо їх на пельменчики.

Ліниві пельмені. Фото скріншот з Instagram

Їх можна одразу варити, або трошки перетрусити з борошном, викласти на тацю та заморозити.

Ліниві пельмені. Фото скріншот з Instagram

Не забудьте перекласти підморожені пельмені у пакет.

Нагадаємо, смачніше ніж у будь-якій кондитерській: рецепт медового печива зі згущеним молоком

Як повідомляв "Знай.uа", цибуля може бути дуже смачною: рецепт ароматного пирога, який замінить усі булочки

Знай.ua писав, терміновий порятунок для солодкого чаю: язички з листкового тіста з цукром за 10 хвилин