Якщо ми скажемо вам, що існує рецепт, здатний перетворити курячу печінку на справжнє кулінарне диво? Представляємо вашій увазі ніжну страву, де печінка гармонійно поєднується з кисло-солодкими нотками яблука та ароматною цибулею.

Ця страва чудово підходить для вечері в холодні осінні вечори.

Куряча печінка з яблуками у вершковому соусі / Смачний блог

Інгредієнти:

  • Куряча печінка: 1 кг
  • Велика цибулина: 1 шт.
  • Середнє яблуко: 2 шт.
  • Часник: 3 зубчики
  • Вершкове масло: 50 г
  • Мука: 2 год. л.
  • Вершки 33%: 50 мл
  • Бульйон: 150 мл
  • Сіль та перець: за смаком

Куряча печінка з яблуками у вершковому соусі / Смачний блог

Куряча печінка з яблуками у вершковому соусі / Смачний блог

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Показати ще

Спосіб приготування:

  1. Наріжте цибулю півкільцями, дрібно нарубайте часник. Підготуйте печінку, видаливши заздалегідь сполучну тканину. Яблука очистіть, видаліть насіннєве гніздо та наріжте м'якоть кубиками.
  2. У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте печінку з обох боків до золотистої кірки.
  3. Перекладіть печінку на тарілку. Зменшіть вогонь, додайте вершкове масло|мастило| в сковороду. Потім додайте|добавляйте| цибулю і обсмажуйте її 3-4 хвилини. Після цього додайте яблука та смажте ще 2-3 хвилини.
  4. Додати часник і борошно, смажте ще 1 хвилину. Залийте бульйон, помішуючи, щоб уникнути грудок. Гасіть кілька хвилин.
  5. Поверніть обсмажену печінку в сковороду, посоліть на смак і тушкуйте під кришкою на мінімальному вогні близько 7-8 хвилин до м'якості яблук і готовності печінки.
  6. Додайте вершки, перемішайте, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.

Подавайте з картопляним пюре та насолоджуйтесь.

Смачного!

Спробуйте приготувати сирну запіканку, яка підкорить своїм смаком: секрети приготування з яблуками та горіхами

Також наш портал радив, ця популярна крупа зробить імунітет непробивним: їжте пару разів на тиждень і хвороби не візьмуть

Раніше ми писали про рецепт пельменів, який шукають усі: вашому тесту не буде рівних