Часто картопля зберігають на балконі, однак за таких умов овочі можуть замерзнути. Тому не просто зміниться смак готової страви, у деяких випадках краще такий овоч викинути.

Названо головні ознаки, які допоможуть зрозуміти, що картопля замерзла. Крім того, кухарі дали поради, що можна з неї приготувати і чи взагалі це можна робити.

Картопля на ринку. Фото: скриншот Youtube

Головні ознаки замерзлої картоплі

Найпростіше це зрозуміти так. Слід занести підозрілі бульби до будинку та залишити при кімнатній температурі. А через деякий час спробуйте розрізати картоплину. Якщо колір усередині не змінився, значить, їсти його можна.

Картопля. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Крім того, якщо картопля вдалося розрізати (розморозити) лише через 5-6 годин, то в готовому вигляді вона буде солодкою. Дуже важливо у тому випадку, щоб овоч не почав гнити. Якщо цього не сталося, можете бути впевнені, що переморожений овоч є абсолютно безпечним для здоров'я.

Що можна приготувати із замерзлої картоплі

Найкращим варіантом буде пустити змерзлу картоплю на деруни. Також з неї можна приготувати "чаклуни" - картопля начинена м'ясом, або бабку - блюдо зі смаженої картоплі під грибним соусом, прикрашене помідорами. А зцідивши надлишки соку і додавши цибулю та спеції в овочеву масу, можна перебити солодкуватий присмак.

Бургери з дерунами, скріншот: YouTube

Нагадаємо про експрес-обід: куряча печінка з яблуками у вершковому соусі за 30 хвилин.

Раніше ми повідомляли, що не тільки смачно, але ще й дуже швидко: рецепт найкращих лінивих пельменів.