Часто картопля зберігають на балконі, однак за таких умов овочі можуть замерзнути. Тому не просто зміниться смак готової страви, у деяких випадках краще такий овоч викинути.
Названо головні ознаки, які допоможуть зрозуміти, що картопля замерзла. Крім того, кухарі дали поради, що можна з неї приготувати і чи взагалі це можна робити.
Головні ознаки замерзлої картоплі
Найпростіше це зрозуміти так. Слід занести підозрілі бульби до будинку та залишити при кімнатній температурі. А через деякий час спробуйте розрізати картоплину. Якщо колір усередині не змінився, значить, їсти його можна.
Гороскоп на 13 березня: для кого четвер може стати справжнім викликом
Українців чекають нові хвилі мобілізації: пом'якшення вже не буде, ухилянтів одразу саджатимуть
Водоканал попередив українців: хто віддасть за комуналку більше
Українцям можуть анулювати частину боргів за комуналку: кому і за якої умови
Крім того, якщо картопля вдалося розрізати (розморозити) лише через 5-6 годин, то в готовому вигляді вона буде солодкою. Дуже важливо у тому випадку, щоб овоч не почав гнити. Якщо цього не сталося, можете бути впевнені, що переморожений овоч є абсолютно безпечним для здоров'я.
Що можна приготувати із замерзлої картоплі
Найкращим варіантом буде пустити змерзлу картоплю на деруни. Також з неї можна приготувати "чаклуни" - картопля начинена м'ясом, або бабку - блюдо зі смаженої картоплі під грибним соусом, прикрашене помідорами. А зцідивши надлишки соку і додавши цибулю та спеції в овочеву масу, можна перебити солодкуватий присмак.
Нагадаємо про експрес-обід: куряча печінка з яблуками у вершковому соусі за 30 хвилин.
Раніше ми повідомляли, що не тільки смачно, але ще й дуже швидко: рецепт найкращих лінивих пельменів.