Зварити яйця в каструлі з|із| водою простіше простого. Однак існує й інший спосіб приготування яєць, для якого вам не знадобиться навіть вода.

Щоб приготувати яйця, так не потрібна ні вода, ні каструля, але вам знадобиться духовка. Як запевняють кухарі, у цьому випадку можете бути впевнені, що яйце не трісне та білок не потече.

яйця

Правила запікання яєць у духовці

Спочатку витягніть яйця з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури. Якщо цього не зробити, шкаралупа обов'язково трісне. Після цього розігрійте духовку до 160 градусів за Цельсієм. Ця температура для приготування яєць є ідеальною.

Далі просто помістіть яйця на решітку в духовці без оздоблення. Щоб бути на 100% впевненим, що шкаралупа не трісне, можна помістити кожне яйце окремо до форм для кексів.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Тепер просто потрібно врахувати час приготування на ваш смак. За цієї температури за 20-24 хвилини застигне білок, а жовток залишиться у середньому стані – не рідкісний, але ще й не запечений.

У той же час, якщо потримати яйця в духовці 25-27 хвилин щільним стане жовток. Він залишиться темно-золотистого кольору, тобто ще не розсипчастий. Цілком запечене яйце буде за 28-30 хвилин. Таким його вже можна нарізати у салат чи інші страви.

Щоб яйця легко чистити, відразу після духовки поміщають у крижану воду. Хоча спосіб не надто практичний, проте він виручить вас колись, наприклад, місце на газовій плиті зайняте, а яйця варити потрібно і час не чекає.

Варені яйця. Фото: Youtube

Нагадаємо, що пече так, що аж мізки перевертаються: як зробити вдома ядрену гірчицю - магазинну більше не візьмете.

Раніше ми повідомляли, що слини потечуть струмком: робимо домашнє копчене сало в мультиварці, а можна й у каструльці.

Також стало відомо, що хочеш схуднути – Сассі: рецепт "магічної" води, яка позбавить зайвих сантиметрів.