Пряники з цукровою глазур'ю - улюблені солодощі, які підкорили смакові ще з дитинства. Однак необов'язково купувати їх в магазині.
Приготувати улюблені пряники вдома досить просто. І знадобляться для цього звичайні продукти.
Інгредієнти:
Мед - 200 грамів
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Цукор - 100 грамів
Вершкове масло - 50 грамів
Борошно - 450 грамів
Сода - 1/2 ч. л.
Яйця - 2 штуки
Розпушувач - 1 ч. ложка
Цукрова пудра - 120 грамів
Соняшникова олія - 2 ст. ложки
Мелена кориця - 1 ч. ложка
Мелена гвоздика та кардамон - по 1/2 ч. ложки
Як приготувати
1) Поки готуєте пряники, ввімкніть та розігрійте духовку до 180 градусів.
2) В великій мисці змішайте мед, цукор і вершкове масло. Поставте ємність на парову баню (можна на каструлю з киплячою водою). Варіть сироп 7-8 хвилин, поки цукор не розтане.
3) Всипте соду та проваріть 1-2 хвилини. Коли маса посвітлішає і стане пишною, зніміть з вогню та дайте охолонути до кімнатної температури.
4) Відділіть один жовток від білка. В медову суміш додайте збите яйце, жовток, спеції та соняшникову олію - перемішайте.
5) Борошно просійте разом з розпушувачем в ємність. Замісіть м'яке та гладеньке тісто.
6) Готове тісто розділіть на невеликі частини та сформуйте пряники.
7) Випікати їх потрібно 15-20 хвилин.
8) Для глазурі використайте білок та цукровою пудрою.
Для цього збийте інгредієнти до однорідності. Покривати пряники глазур'ю потрібно поки вони гарячі.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пече так, що аж мізки перевертаються: як зробити вдома ядрену гірчицю - магазинну більше не візьмете
Раніше портал Знай інформував, якщо шкода купувати свинину, зроби ці відбивні із селери: гарненько попрацюй молоточком
Також наш портал повідомляв, як котлети, тільки набагато смачніше:рецепт м'ясних зразів з плавленим сиром та зеленню