Два роки тому пішла з життя королева Великобританії Єлизавета ІІ, яка прославилася не лише своєю мудрістю та принциповістю, а й любов'ю до смачної їжі.

Зокрема, Її Величність дуже любила солодку і з нетерпінням чекала настання Масляної – тижня перед Великим Постом, коли можна було побалувати себе улюбленими стравами. Як повідомляє видання Mirror з посиланням на королівських кухарів, у цей час придворні майстри готували для Єлизавети II різні млинці з додаванням особливих інгредієнтів.

Млинці, фото: Знай.ua

Її Величність однаково любила як солодкі, і солоні варіанти страви. Але більше королеві подобалися млинці з додаванням особливої ​​горіхової олії – beurre Noisette.

Для його приготування повільно розтоплюють вершкове масло на невеликому вогні до випаровування рідини. Коли буде утворена золотиста скоринка, її потрібно підігріти аж до стану шкварки. Після охолодження олія набуває горіхових ноток у смаку і чудово доповнює солодкі страви.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Королева Єлизавета так любила цей смак, що придворні кухарі додавали beurre Noisette практично до кожної партії млинців, якими вона пригощалася на Масляну.

Млинці, Масляна, фото: Знай.ua

За оригінальним рецептом для млинців береться 250 мл молока, один жовток, 2 курячі яйця, 40 г вершкового масла, 125 г борошна та 30 г цукру. У борошно, цукор і сіль поступово втручаються яйця, а до однорідної маси, що утворилася, додається молоко і підсмажене на малому вогні горіхове масло. Виходить чудове пишне тісто, яке слід ретельно обсмажити з обох боків до золотистої скоринки.

Нагадаємо, чи залишилася гречка чи картопля? Приготуйте цей пиріг і забудете про звичний гарнір

Як повідомляв "Знай.uа", такий був лише у дитячому садку, і зараз знайшли його рецепт: пишний омлет, який занурить у дитинство

Знай.uа писав, це так смачно, що ви не зможете відірватися: рецепт сирних коржів від відомого кухаря