Для наших читачів, які давно хочуть свій особистий рецепт домашнього соусу, є відмінний рецепт. Для приготування соусу потрібно використовувати хорошу томатну пасту. Чим вона смачніша – тим смачнішою вийде кетчуп. Ну що ж, обираємо якісну томатну пасту та приступаємо.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Кетчуп з томатної пасти, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

- Томатна паста – 500 г;
- Олія - ​​1-2 ст. ложки;
- Цибуля ріпчаста (за бажанням) - 1-2 шт.;
- Сіль (за смаком) – 1 ст. ложка;
- Оцет 9% (за смаком) - 2-4 ст. ложки;
- Цукор (за смаком) – 3-4 ст. ложки;
- Часник – 5-6 зубчиків;
- Перець червоний – 0,5 ч. ложки;
- Перець чорний – 0,5 ч. ложки;
- Коріандр – 0,5 ч. ложки;
- Зелень (кінза, петрушка, кріп) – за смаком.

Спосіб приготування

Для початку миємо та чистимо всі продукти, готуємо спеції по порціях. Кип'ятимо чайник. Цибулю ріпчасту чистимо, миємо, нарізаємо дрібно кубиками. Чистимо часник. Видавлюємо через часничницю. Миємо та дрібно нарізаємо зелень.

Популярні новини зараз

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

Кетчуп з томатної пасти, скріншот: YouTube

Кетчуп з томатної пасти, скріншот: YouTube

У глибоку сковороду або сотейник вливаємо на дно трохи олії (1-2 ст. ложки). Якщо використовуємо цибулю, додаємо її і легко обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо томатну пасту, ретельно перемішуємо.

Кетчуп з томатної пасти, скріншот: YouTube

Доливаємо кип'ячену воду до необхідної консистенції. Солимо, вливаємо оцет, всипаємо цукор (має вийти кисло-солодкий смак). Іноді помішуючи, даємо закипіти.

Кетчуп з томатної пасти, скріншот: YouTube

Додаємо туди кілька зубчиків часнику, додаємо чорний і червоний перець, коріандр. А потім і рубану зелень.

Кетчуп з томатної пасти, скріншот: YouTube

Закриваємо кришкою, готуємо кетчуп кілька хвилин (близько 2 хвилин) на невеликому вогні. Кетчуп готовий. Цей соус можна використовувати у гарячому та холодному вигляді. Охолоджений кетчуп слід зберігати в холодильнику.

Нагадаємо, смачніше, ніж у найкращій кондитерській: рецепт торта "Медовик" без духовки.

Раніше повідомлялося, тепер плита буде чистою: як зробити так, щоб молоко більше ніколи не втекло і не пригоріло до посуду.

Також, драники більше смажити не будете: рецепт картопляного пирога на сковороді.