Одним з найшвидших і універсальних сніданків є омлет, тим більше, що рецепт можна міняти в залежності від переваг.

Це ідеальний варіант для тих, хто має мало часу вранці, а сподобається він навіть дітям. Багато хто звикли готувати омлет на борошні та олії, але через ці інгредієнти втрачається ніжність страви.

Сніданок, фото depositphotos

Завдяки використанню молока та вершкового масла в рецепті, готовий омлет вийде ніжним, як суфле. А на приготування піде всього п'ять хвилин, при цьому процеси дуже прості, і впораються з ними навіть недосвідчені кулінари.

Ось що вам знадобиться:

  • 2 яйця
  • 1/4 склянки молока
  • сіль та перець за смаком
  • 1 чайна ложка вершкового масла

Як приготувати:

  1. Збийте яйця з молоком, сіллю та перцем у невеликій мисці, поки суміш не стане однорідною.
  2. Розтопіть вершкове масло|мастило| на сковороді на середньому вогні. Як тільки олія почне плавитися, розподіліть її по всій поверхні сковороди.
  3. Полийте яєчну суміш на сковороду, прикрийте кришкою і готуйте на середньому вогні протягом 2-3 хвилин або доти, доки омлет не почне підніматися і стане золотистого кольору знизу.
  4. За допомогою лопатки переверніть омлет і готуйте ще 1-2 хвилини, доки він не буде готовий на обох сторонах.
  5. Подайте гарячий омлет, можна прикрасити свіжими травами або скибочками помідорів.

Омлет, фото delo-vcusa

Популярні новини зараз

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Показати ще

Нагадаємо про легендарний рецепт капусти "Пелюсток": така пікантна, аж дух захоплює.

Раніше ми повідомляли, що шарлотку немає, а пити: рецепт ароматного чаю зі смаком випічки.

Також стало відомо, що раз на місяць можна собі дозволити: простий рецепт домашньої м'ясної солянки.