Рибний бульйон дуже насичений та ароматний, а готують його на основі кісток, головок та хвостів. Він може використовуватися для різних супів та соусів, а також як самостійне блюдо, але важливо вміти його правильно варити.
Найкраще вибирати охолоджену рибу, одні люблять із філе, інші чисто на кістках. Ріжемо шматочки середнього розміру, приблизно з 2-2,5 сірникової коробки.
Закладаємо рибу в киплячу, трохи підсолену воду, до якої вже додані улюблені прянощі. Найчастіше використовують перець, лавровий лист та спеціальну приправу. Час приготування залежить від сорту риби, але зазвичай на це потрібно не більше 20 хвилин. Навіть візуально можна визначити - все готово, якщо шматочки опустилися на дно каструлі.
Якщо ви готуєте рибний суп, бульйон потрібно зварити заздалегідь. Далі витягуємо рибу, закидаємо картоплю та овочеву засмажку. А коли вони зваряться, повертаємо в каструлю нарізану дрібними шматочками рибу.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Але врахуйте, що готовий бульйон може зберігатися в холодильнику протягом 3 днів, а наполягати чи томити рибний суп не рекомендується. У такому разі він каламутніє і набуває неприємного присмаку.
Нагадаємо про легендарний рецепт капусти "Пелюсток": така пікантна, аж дух захоплює.
Раніше ми повідомляли, що шарлотку немає, а пити: рецепт ароматного чаю зі смаком випічки.
Також стало відомо, що раз на місяць можна собі дозволити: простий рецепт домашньої м'ясної солянки.