Є чимало смачних страв, які готують із гороху – супи, пюре, котлети. І не дарма, адже це не лише бюджетний продукт, а й корисний.

У ньому містяться різні вітаміни, крохмаль, каротин, клітковина. Плюс до всього горох багатий на макро- та мікроелементи.

Горох, фото sovkusom

Досвідчені господині знають, що горох не рекомендується готувати без попереднього замочування. Насамперед це зменшує час його готування. М'який горох вариться швидше ніж сухий.

Така проста кулінарна хитрість впливає на смак, а поживні речовини в той же час краще засвоюються. У процесі замочування гороху утворюються ферменти, які сприяють розщепленню складних вуглеводів та білків, роблячи їх доступнішими для організму.

Популярні новини зараз

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Горох, фото obliznis

Як замочити горох:

  1. Відберіть і промийте горох, видаляючи всі непридатні або пошкоджені зерна.
  2. Перекладіть горох у велику ємність і залийте водою. Зазвичай на 1 склянку гороху потрібно 3 склянки води.
  3. Залишіть горох на кілька годин або на ніч, щоб він добре просочився водою.
  4. Після замочування воду потрібно злити і промити горох під проточною водою, перш ніж приступати до приготування.

Після замочування гороху він стане м'якшим і швидше звариться, що спростить його використання під час приготування різних страв.

Горох. Фото: Youtube

Ніжний , як хмаринка : рецепт вершкового десерту з шоколадним печивом.

Раніше ми повідомляли, що в "Маку" та "КФС" так не зроблять: рецепт соковитого домашнього бургера.

Також не зайвим буде сніданок, ніж тільки хмари раю: готуємо омлет-суфле за сучасним рецептом.