Заморожені напівфабрикати значно полегшують нам життя, заощаджуючи час на приготування, особливо ввечері після роботи, коли єдине бажання просто відпочити.
Так вони стануть у пригоді, коли немає часу на приготування вареників, пельменів, котлет, чебуреків і т.д.
Однак, щоб вийшло смачно і швидко, потрібно враховувати деякі нюанси приготування напівфабрикатів.
Однією з найпоширеніших помилок є те, що багато хто вважає, що перед приготуванням котлети, сирники, голубці та інші напівфабрикати краще розморожувати. Проте правильно класти на розігріту сковороду заморожені продукти.
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
В іншому випадку блюдо просто розповзеться і втратить нормальний вигляд. Крім того, для смаження заморожених котлет краще вибирати сковороду з високими бортами та кришкою.
Як правильно готувати заморожені котлети?
Спочатку прогрійте сковороду на великому вогні, додайте олію і зачекайте приблизно 1 хв, щоб вона добре розігрілася. Зменште вогонь до середнього та обережно викладіть котлети і відразу накрити кришкою.
Під час смаження постійно випаровуватиметься волога, тому знімати кришку і перевертати котлети потрібно дуже обережно, щоб не обпектися. Перший зробіть це через 5-7 хв.
Для цього відкрийте кришку, переверніть лопаткою котлети та знову накрийте сковорідку. Після цього котлети слід перевернути ще кілька разів – кожні 2-3 хвилини. Завдяки цим простим порадам вони поступово просмажаться і не будуть сирими всередині. Зазвичай заморожені котлети готові вже за 15-20 хв.
Нагадаємо, що секрет розкритий: чи потрібно зливати воду після "першого варіння" бульйону.
Раніше ми повідомляли, що більше не витрачатимете час на тісто: рецепт лінивих, але дуже смачних біляшів на сковороді.