Курячий бульйон – це улюблена перша страва для багатьох сімей. Однак, щоб воно було не тільки смачним, а й корисним для здоров'я, потрібно знати деякі нюанси його приготування. Вибір правильних інгредієнтів відіграє ключову роль у забезпеченні гарної якості та безпеки бульйону.

Для того, щоб він був дійсно ароматним і наситив свій багатий смак, він повинен містити достатню кількість жиру. Тривалий процес варіння та додавання зелені, такий як петрушка, є обов'язковими складовими для досягнення бажаного результату. Однак, незважаючи на спокусу посилити смак за допомогою бульйонних кубиків, краще уникати їх використання, оскільки вони містять консерванти . Натомість рекомендується додати інший вид м'яса, наприклад, яловичину, яка додасть бульйону багатший і глибший смак.

Курячий бульйон, скріншот: Youtube

Коли йдеться про вибір курячого м'яса для бульйону, експерти не рекомендують використовувати такі частини як хвостик, голову та легені. Саме в цих органах, за твердженнями кулінарів, накопичуються шкідливі для організму речовини та паразити. Навіть тривале варіння не може повністю позбавитися цієї проблеми, оскільки паразити стійкі до нагрівання і можуть залишатися в бульйоні.

Кращими частинами курки для приготування бульйону вважаються стегенця, крильця та грудка. Саме вони забезпечать відмінний смак та безпеку.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Бульйон, скріншот із відео

Рекомендується варити його на низькому вогні, дозволяючи повністю розкритися ароматам приправ, зелені, курки та овочів. Ще однією поширеною помилкою є додавання м'яса в киплячу воду. У той же час кулінари радять класти його тільки в холодну рідину.

Нагадаємо, всі українці використовують цей інгредієнт у супах - але чому він дуже небезпечний

Як повідомляв "Знай.uа", чому потрібно забути про сирі яйця: отримайте більше шкоди, ніж користі

Знай.uа писав, чому пенсіонерам краще їсти гірчицю мало не ложками: про ці властивості ви не знали