У господарок часто не вистачає часу чи сил на приготування складних страв, але годувати сім'ю чи гостей у будь-якому разі потрібно.

Для таких ситуацій є чудовий пиріг із зеленню, який заощадить цінні ресурси, але допоможе вгамувати голод. Велика перевага цього рецепту в тому, що для пирога не доведеться замішувати тісто, адже головна його основа - це лаваш, і часу на приготування піде набагато менше. Такі ласощі можна подавати будь-якої пори дня - на сніданок, обід чи вечерю.

Пиріг із зеленню, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Тонкий вірменський лаваш – 3 листи
  • Адигейський сир – 300-400 г
  • Твердий сир – 200 г
  • Кефір - 0,5 л
  • Яйця – 3 шт.
  • Зелень (кріп, кінза або інша до смаку) – 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія для змазування

Як приготувати:

  1. Збиваємо вінчиком яйця із сіллю, додаємо кефір та збиваємо ще раз. Далі обидва види сиру натираємо на середній тертці, дрібно рубаємо зелень і все перемішуємо ложкою.
  2. Форму для запікання застеляємо одним листом лаваша так, щоб краї звисали зовні. Два листи лаваша, що залишилися, рвемо руками на шматочки, обмочуємо їх в кефірно-яєчну суміш і викладаємо всередину лаваша у формі.
  3. Далі викладаємо тонким шаром тертий сир із зеленню, після знову шар шматків лаваша в кефірно-яєчній суміші. Так чергуємо шари, поки у нас не закінчаться інгредієнти. Закриваємо пиріг зверху звисаючими краями лаваша і зверху змащуємо залишками кефірно-яєчної суміші. Пиріг повинен випікатися у духовці при 180-200 градусах близько 20-25 хвилин.

Пиріг із зеленню, фото gastronom

Нагадаємо, що коли м'ясні страви "на паузі", просто приготуй ці капустяні котлети: пищатимеш від насолоди.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Раніше ми повідомляли, що пюре не може бути ще кращим? З цим соусом може: рецепт, який стане частим гостем на вашому столі.