Господині роблять консервацію у певні місяці літа та осені, коли є сезонні продукти, для цього навіть існує спеціальний календар.

Однак якщо ваші запаси закінчилися, а хочеться побалувати себе смачненьким, можна замаринувати яблука, які і взимку є у вільному доступі. Такі мариновані яблука стануть чудовою закускою, а поєднують їх із овочевими салатами, м'ясом і навіть додають у квашену капусту. При цьому вам не доведеться витрачати багато часу, адже рецепт дуже простий.

Мариновані яблука, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Кориця – 0,3-0,6 г
  • Гвоздика – 5-8 шт.
  • Перець горошком – 5-8 шт.
  • Вода - 1 л
  • Цукор - 600-800 г
  • Оцет - 0,06 л
  • Лимонна кислота – 3-5 г
  • Яблука - 3 кг

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

Показати ще
  1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і, залежно від величини, розрізаємо на 4-8 частин, видаляючи серцевину.
  2. Нарізані яблука кладемо у підкислену воду (3-5 г лимонної кислоти або 0,06-0,07 л столового оцту на 1 л води).
  3. У цьому розчині бланшуємо яблука протягом 5-8 хвилин, потім остуджуємо в холодній воді і відразу укладаємо в банки.
  4. Воду, в якій яблука бланширувалися, можна використовувати для приготування заливки.
  5. У цьому випадку кількість оцту зменшуємо вдвічі. Заливкою, що кипить, заповнюємо банки з яблуками і пастеризуємо при 90 °C: півлітрові банки — 15 хвилин, літрові — 20, трилітрові — 25 хвилин.
  6. Закочуємо банки, перевертаємо і укутуємо до повного остигання.

Мариновані яблука, фото zhenskoe-mnenie

Нагадаємо про запечені яблука з родзинками: цей рецепт має бути у всіх.

Раніше ми повідомляли, що не потрібно викидати шалені гроші: смачний молочний коктейль із печивом у домашніх умовах.