Куліш – традиційна страва української кухні добре насичує, містить безліч корисних компонентів та може використовуватись як заміна класичного борщу.
Інгредієнти:
- 200 г пшена;
- 250 г жиру;
- 200 г копченої грудини;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 4 картоплини;
- Кріп;
- Петрушка;
- 3 зубчики часнику;
- сіль
Приготування кулешу:
Краще його готувати в казанку на відкритому вогні, дно якого слід викласти кубиками сала та копченою грудиною. Смажити потрібно, поки не втопиться жир, і шматки не покриються рум'янцем. Тепер додайте цибулю нарізану кубиками, накрийте кришкою і смажте до м'якості.
Після цього додайте|добавляйте| терту моркву, перемішайте і тушкуйте під кришкою близько хвилини. Настав час додати промите пшоно. Перемішайте і покладіть маленькі шматочки картоплі. Перемішайте та протушкуйте хвилину. Додайте воду та сіль.
Пам'ятайте, що справжній куліш має бути дуже густим. Перемішайте, накрийте кришкою та варіть помішуючи до готовності картоплі приблизно 15 хвилин. У цей час необхідно розмолотити 50 г сала, часник та сіль. Додати в куліш разом дрібно нарізаною зеленню. Добре перемішайте та приберіть з вогню.
Українцям платитимуть подвійні пенсії: чиї гаманці стануть удвічі товщі
Заберуть житло, і речі зібрати не встигнете: через які борги українці ризикують опинитись на вулиці
Навесні пенсії українців перерахують: на скільки можуть збільшитись виплати
За кіло каші доведеться віддати 93 грн: супермаркети оновили ціни на рис, гречку та макарони
Нагадаємо про запечені яблука з родзинками: цей рецепт має бути у всіх.
Раніше ми повідомляли, що не потрібно викидати шалені гроші: смачний молочний коктейль із печивом у домашніх умовах.