Куліш – традиційна страва української кухні добре насичує, містить безліч корисних компонентів та може використовуватись як заміна класичного борщу.
Інгредієнти:
- 200 г пшена;
- 250 г жиру;
- 200 г копченої грудини;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 4 картоплини;
- Кріп;
- Петрушка;
- 3 зубчики часнику;
- сіль
Приготування кулешу:
Краще його готувати в казанку на відкритому вогні, дно якого слід викласти кубиками сала та копченою грудиною. Смажити потрібно, поки не втопиться жир, і шматки не покриються рум'янцем. Тепер додайте цибулю нарізану кубиками, накрийте кришкою і смажте до м'якості.
Після цього додайте|добавляйте| терту моркву, перемішайте і тушкуйте під кришкою близько хвилини. Настав час додати промите пшоно. Перемішайте і покладіть маленькі шматочки картоплі. Перемішайте та протушкуйте хвилину. Додайте воду та сіль.
Пам'ятайте, що справжній куліш має бути дуже густим. Перемішайте, накрийте кришкою та варіть помішуючи до готовності картоплі приблизно 15 хвилин. У цей час необхідно розмолотити 50 г сала, часник та сіль. Додати в куліш разом дрібно нарізаною зеленню. Добре перемішайте та приберіть з вогню.
Українцям можуть урізати соцвиплати: усе на армію, а соціалка — за залишковим принципом
Несплата комуналки: при якій заборгованості можуть ініціювати конфіскацію житла
Двохзонні електролічильники втратять сенс: споживачі можуть залишитися без 50% знижки
Визнають непридатними: які хвороби звільняють від мобілізації
Нагадаємо про запечені яблука з родзинками: цей рецепт має бути у всіх.
Раніше ми повідомляли, що не потрібно викидати шалені гроші: смачний молочний коктейль із печивом у домашніх умовах.