Якщо у вас немає бажання довго стояти біля плити і морочитися з приготуванням, цей рецепт яблучного пирога для вас. Він не вимагає спеціальних навичок та багато часу, а випікається на сковороді.
Цей рецепт має безліч переваг, а результат виходить неймовірним. Такого пирога з головою вистачить на всіх членів родини та організацію гостей.
Інгредієнти:
- Яблуко 2 шт
- Вода 20 мл
- Сік лимону 20 мл
- Молота кориця 10 г
- Цукор 10 г
- Сметана 200 гр
- Вершкове масло для начинки 30 г
- Вершкове масло для тіста 50 г
- Борошно 130 г
Як приготувати:
Яблука розріжте навпіл, видаліть начинки і наріжте великими часточками, але шкірку залиште. На сковороді розтопіть вершкове масло|мастило|, закиньте яблука. Полийте яблука соком лимона та водою, присипте цукром та меленою корицею, перемішайте. Смажте їх в маслі 5 хвилин до м'якості та легкої рум'яності.
У глибоку ємність вбийте яйце, всипте цукровий пісок, ретельно розколоти віночком до однорідності. Додайте сметану кімнатної температури та м'яке вершкове масло, перемішайте віночком. Борошно просійте через сито, всипте в основний склад.
Популярні новини зараз
Показати ще
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Тісто старанно перемішайте, грудочки видаліть за допомогою занурювального блендера. Якщо тісто вийде дуже густим, влийте 20 мл. молока. Отриманим тестом залийте яблука у сковороді, рівномірно розрівняйте його лопаткою.
Вогонь зробіть мінімальним, готуйте пиріг під кришкою 10-12 хвилин. Тісто має добре підвестися. Потім за допомогою кількох лопаток чи тарілки переверніть його на інший бік, смажте ще 5-7 хвилин під кришкою. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.
Нагадаємо, що зовсім не складно, особливо якщо такий маленький: рецепт міні-киша для цікавого сніданку.
Раніше ми повідомляли, що скумбрія з овочами стане улюбленою стравою: секрети приготування.