У піст, коли деякі види їжі обмежені для споживання, буває складно, адже може захотітися чогось м'ясного та смачненького.

Пропонуємо приготувати замість курячих або свинячих котлет, смачну страву з грибами, овочами та пшоном. Рецептом, який смачніший навіть звичний.

Знадобиться:

  • півсклянки пшона
  • цибулина
  • морквина
  • 200 г печериць
  • 1-2 столові ложки борошна
  • зелень, сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

Просо промити кілька разів, залийте 1,5 склянкою води і доведіть до кипіння. Як тільки це станеться, злийте рідину і знову залийте тим самим обсягом. Додати сіль і готувати до готовності.

Овочі та гриби промийте та почистіть. Моркву натріть на великій тертці, цибулю та гриби наріжте.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Розігрійте сковороду і додайте олію. Цибулю, моркву та гриби обсмажте до готовності. За цей час поставте духовку, що розігрівається, до 180 градусів.

Гриби, цибулю та моркву пропустіть через м'ясорубку. Те саме зробіть із пшоняною кашею. Додайте за смаком сіль і перець, додайтетеборошно і добре перемішайте.

Сформуйте із маси котлети. Обваляйте в борошні або панірувальних сухарях.

На лист викладіть пергамент. Зверху покладіть котлети і поставте лист у духовку. Випікайте протягом 25 хвилин до рум'яної скоринки. Кілька разів переверніть котлети.

Нагадаємо, що ви полюбите цей рецепт: ніжні пісні млинці на воді, що тануть у роті.

Раніше ми повідомляли про 5 топ-добавок до салату, які допоможуть стати здоровішими та стрункішими.

Також ми повідомляли, як приготувати плов із м'ясом у мікрохвильовій печі: кухар розкрив головний секрет.