Великий піст - одна з головних подій православного світу, до якого, як до шляху, готуються віруючі.
Суть Поста не у зменшенні обсягів їжі та пиття. Першорядна суть посту – дати людині згадати, що в неї первинне, а що – вдруге. З православної точки зору Пост це не обмеження, а звільнення.
Проте, в Україні багато людей, які тримають піст, тому пропонуємо вам ухнати, що можна приготувати у ці тижні. Для тих, хто не дотримується посту, рецепт також буде корисним, адже цей пиріг сподобається всім.
Час приготування: 30 хвилин
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Порцій: 4
Інгредієнти:
1 склянка цукру
1 склянка води
2 ст.л. меду
1 ч. л. соди
1 ч. л. лимонної кислоти
1/4 склянки подрібнених горіхів
0,5 склянки рослинної олії
1,5-2 склянки борошна
щіпка кориці
3-4 груші
Приготування:
1. Змішуємо цукор з водою і додаємо трохи олії, підігріваємо рідину і додаємо мед.
2. Розмішуємо, щоб цукор та мед розчинилися. Додаємо соду, лимонну кислоту, корицю, горіхи, подрібнені до стану борошна та борошно.
3. Груші очищаємо, нарізаємо кубиками та додаємо в тісто. Виливаємо тісто у форму.
4. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо протягом 30-35 хвилин.
Нагадаємо, що отримаєте нагороду "найкраща господиня" за такий сніданок: рецепт яєчні у лаваші, яка підкорює серця.
Раніше ми повідомляли, що саме для Великого посту: котлети з шампіньйонів та пшона, які не відрізнити від м'ясних.