Цей рецепт – чудова ідея для обіду або вечері, коли хочеться чогось домашнього, але з особливою ноткою. Підготуйте продукти, і можна починати.

Деруни з сиром, скріншот: YouTube

Для дерунів:

  • 1 кг картофеля;
  • 200 гр цибулі;
  • 2 яйца;
  • 2 зубчика часника;
  • 2 столові ложки муки з верхом;
  • 2 столові ложки сметани;
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком;
  • Олія для жарки.

Для начинки:

  • 250 г творогу;
  • 1 зубчик часника;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка сметани;
  • Половина пучка зелені кропу;
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком.

Приготування

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще
  1. В глибокій мисці розм'якшіть кисломолочний сир за допомогою виделки, додайте сметану для кремовості.
  2. Вбийте туди яйце, додайте подрібнену зелень кропу та вичавлений через прес часник.
  3. Посоліть і поперчіть за смаком. Гарно перемішайте всі інгредієнти – ваша сирна начинка готова.
  4. Почистіть картоплю і цибулю. Спочатку на терці натріть цибулю і часник, це допоможе картоплі не потемніти.
  5. Потім натріть картоплю. Щоб маса була однорідною, постійно перемішуйте її з натертою цибулею і часником.
  6. Додайте до картопляної маси яйця, муку для в'язкості, сметану для соковитості, а також сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти поєдналися.
  7. На добре розігрітій сковороді з олією ложкою викладіть частину картоплної маси, формуючи невеликі оладки.
  8. На кожну оладку додайте трохи сирної начинки, розрівняйте її, і потім прикрийте іншою порцією картопляної маси, формуючи дерун.
  9. Смажте деруни на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

Коли деруни будеть готові, подавайте їх гарячими, зі сметаною або вашим улюбленим соусом.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua залиш деруни на травень: готуємо картопляні млинці із зеленню

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, поцілунки доведеться відкласти: задовольняємо себе дерунами з часником і сиром