Смачна кава з моркви? Хіба так буває? "Якась нісенітниця" - скажете ви і будете не праві. При правильному приготуванні морквяна кава виходить із насиченим, дуже приємним м'яким смаком та не менш приємним ароматом.

Так як у натуральній моркві міститься цукор, напій виходить солодким сам собою. Втім, якщо ви покладете в каву з моркви півложки меду, смак і аромат будуть чудові!

Відра з моркви, скрін: YouTube

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Морква, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

"Бабине літо" восени у 2025 році: коли чекати теплу паузу без дощів і заморозків

Алкотест за 51 тисячу: коли водій ризикує грошима та правами, навіть не випивши ні грама

Єдина причина – жадібність: експерт розкрив правду про підвищення тарифів

Порошенко використав похорон Парубія для цинічної політичної самореклами – експерт

Показати ще

Що нам потрібно із продуктів:

- морква – 0.5 шт.;
- цукор – 60г;
- вода – 1л.

Спосіб приготування

Моркву вимити, очистити, натерти на тертці. Моркву викласти на сухий лист, відправити в розігріту духовку і висушити при температурі 90 °C.

Відра з моркви, скрін: YouTube

Смажити висушену моркву на сухій сковороді до коричневого відтінку. Викласти морквяну каву в киплячу воду, проварити 5-10 хвилин.

Відра з моркви, скрін: YouTube

Процідити каву, розлити чашками, додати цукор. За бажанням – молоко, вершки, мед. Смачного! Це той напій, який варто спробувати приготувати вдома, щоб потім ділитися з друзями і навіть можна пригостити сусідів.

Нагадаємо, їжа від богів похмілля: готуємо окрошку на айрані, з ковбасою, огірками та редискою.

Раніше повідомлялося, чи наварили борщу на всю родину? Як дізнатися, через скільки він зіпсується в холодильнику.

Також, сирний соус, краще ніж у Макдональдсі: цей рецепт ви захочете використати для всього.