Торт "Наполеон" багато років користується великою популярністю, а з його рецептом знайомий майже кожен.
Але не всі знають про існування цих ласощів у солоному вигляді. Звичайно, крем та цукор туди не входять, а в основі рибка. Такий закусочний торт полюбиться не менше традиційного "Наполеона". Може здатися, що процесів приготування багато, але вони дуже прості, тим більше така страва виглядає ефектно, а смак у неї неймовірний.
Інгредієнти:
- Слоеное бездрожжевое тесто 1 кг
- Сардина в олії 250 г
- Яйце 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Сіль за смаком
- Майонез 100 г
- Вершковий сир 200 г
- Часник 2 зуб.
Готуємо:
З кордону відразу до ТЦК: що може чекати на чоловіків при виїзді
Пенсіонери можуть отримати тисячу гривень на ліки: кому та на яких умовах виплатять допомогу
Пенсіонерів ощасливлять допомогою: заплатять по 4000 гривень
Банки ліквідують, а гроші згорять: фінустановам дозволили не повертати вклади клієнтам
Розкочуємо тісто, розрізаємо на 5 прямокутних заготовок однакового розміру. Викладаємо їх і обрізки тіста на лист, застелений пергаментом.
Робимо проколи вилкою на заготовках по всьому периметру. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Даємо їм охолонути. Відварюємо моркву до готовності. Охолоджуємо її та очищаємо від шкірки. Натираємо овоч на великій тертці. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник, трохи солі та 2 ст. л. майонезу до моркви. Добре перемішуємо.
Відварюємо яйця круто, натираємо яйця на великій тертці. Додаємо до них трохи майонезу. Злегка присолюємо і добре перемішуємо. Консервовану сардину подрібнюємо за допомогою звичайної виделки. Вливаємо до неї трохи олії з консервної банки. Ретельно перемішуємо.
Викладаємо корж із листкового тіста. Змащуємо його майонезом. Зверху викладаємо половину загальної кількості риби, рівномірно її розподіляючи. Потім поміщаємо другий корж. Далі шар за шаром, а поміж ними яєчна маса.
Обмотуємо торт харчовою плівкою, зверху поміщаємо дерев'яну дошку як вантаж. Забираємо в холодильник як мінімум на 12 годин, обрізки листкового тіста подрібнюємо в крихту і зверху на торт.
Нагадаємо, що їжа від богів похмілля: готуємо халат на айрані, з ковбасою, огірками та редискою.
Раніше ми повідомляли про сирний соус, краще ніж у Макдональдсі: цей рецепт ви захочете використати для всього.
Також стало відомо, що намажте на хліб та отримайте справжню насолоду: рецепт зеленого соусу з часником.