Торт "Наполеон" багато років користується великою популярністю, а з його рецептом знайомий майже кожен.

Але не всі знають про існування цих ласощів у солоному вигляді. Звичайно, крем та цукор туди не входять, а в основі рибка. Такий закусочний торт полюбиться не менше традиційного "Наполеона". Може здатися, що процесів приготування багато, але вони дуже прості, тим більше така страва виглядає ефектно, а смак у неї неймовірний.

Солоний "Наполеон", фото ye.ua

Інгредієнти:

  • Слоеное бездрожжевое тесто 1 кг
  • Сардина в олії 250 г
  • Яйце 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Майонез 100 г
  • Вершковий сир 200 г
  • Часник 2 зуб.

Готуємо:

Популярні новини зараз

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Розкочуємо тісто, розрізаємо на 5 прямокутних заготовок однакового розміру. Викладаємо їх і обрізки тіста на лист, застелений пергаментом.

Робимо проколи вилкою на заготовках по всьому периметру. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Даємо їм охолонути. Відварюємо моркву до готовності. Охолоджуємо її та очищаємо від шкірки. Натираємо овоч на великій тертці. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник, трохи солі та 2 ст. л. майонезу до моркви. Добре перемішуємо.

Відварюємо яйця круто, натираємо яйця на великій тертці. Додаємо до них трохи майонезу. Злегка присолюємо і добре перемішуємо. Консервовану сардину подрібнюємо за допомогою звичайної виделки. Вливаємо до неї трохи олії з консервної банки. Ретельно перемішуємо.

Приготування солоного "Наполеона", фото sovkusom

Викладаємо корж із листкового тіста. Змащуємо його майонезом. Зверху викладаємо половину загальної кількості риби, рівномірно її розподіляючи. Потім поміщаємо другий корж. Далі шар за шаром, а поміж ними яєчна маса.

Обмотуємо торт харчовою плівкою, зверху поміщаємо дерев'яну дошку як вантаж. Забираємо в холодильник як мінімум на 12 годин, обрізки листкового тіста подрібнюємо в крихту і зверху на торт.

Солоний "Наполеон", фото sovkusom

Нагадаємо, що їжа від богів похмілля: готуємо халат на айрані, з ковбасою, огірками та редискою.

Раніше ми повідомляли про сирний соус, краще ніж у Макдональдсі: цей рецепт ви захочете використати для всього.

Також стало відомо, що намажте на хліб та отримайте справжню насолоду: рецепт зеленого соусу з часником.