Вівсяна каша - одна з найпопулярніших страв для сніданку, і це невипадково. Вона надзвичайно поживна, смачна і, до того ж, досить універсальна, дозволяючи кулінарам експериментувати з різноманітними інгредієнтами.

Однак серед усіх можливих добавок є одна, яка може звести нанівець усі переваги цієї ідеальної сніданкової страви. Вівсянка по праву вважається одним із найкорисніших сніданків. Вона багата на вуглеводи, містить близько 15% білка, ненасичені жирні кислоти, вітаміни групи В, К, а також важливі мікроелементи, такі як магній, залізо і цинк. Найцінніше, що міститься велика кількість клітковини та бета-глюкану, які допомагають знижувати рівень холестерину в крові. Про це повідомляє Fit For Fun.

Шоколадна вівсянка, скріншот: YouTube

Однак натуральна вівсянка сама по собі може здаватися багатьом не надто привабливою на смак. Саме тому вівсяна каша часто стає основою для експериментів кулінарів, які додають у неї все – від фруктів та ягід до йогурту, меду та згущеного молока. І в цьому процесі вони іноді припускаються досить істотної помилки.

Згідно з рекомендаціями експертів, найгірша добавка, яку можна використовувати у вівсяній каші, – це сухофрукти. Здавалося б, що може бути простіше, ніж просто додати родзинки, курагу чи чорнослив у готову вівсянку? Однак саме це стає згубною помилкою.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Показати ще

Вівсянка / фото: Pixabay

Справа в тому, що сухофрукти мають значно вищий вміст калорій та цукру, ніж свіжі фрукти та ягоди. Це пов'язано з тим, що при сушінні з них видаляється вода, але при цьому залишається весь цукор та калорії. В результаті після вживання такої вівсянки рівень цукру в крові різко підвищується, що призводить до швидкого відчуття голоду.

Нагадаємо, рецепт буряково-горіхового паштету, який приховують шеф-кухарі: все просто, але так смачно

Як повідомляв "Знай.uа", зробити тушонку - як на пошту сходити: рецепт, який стане у нагоді всім

Знай.ua писав, найсмачніша аджика з волоських горіхів: "Гамарджоба генацвалі" скажуть все, рецепт