Мікробіом кишечника, багатий на корисні бактерії, важливий не тільки для правильного травлення, але і для здоров'я імунітету і навіть настрою.

Доктор Керолайн Сойка, гастроентеролог зі штату Флорида, їсть на сніданок кілька разів на тиждень лише два продукти: яйця та кефір.

«Яйця і кефір — чудовий спосіб отримати білок, що насичує, а також корисні пробіотики, які відмінно підходять для різноманітності мікробіома кишечника», — каже вона.

Вся справа в тому, що кефір ферментується природними бактеріями та дріжджами, які є природним джерелом пробіотиків. На думку доктора Сойки, людям не потрібні харчові добавки, а вся кількість пребіотиків та пробіотиків вони мають отримувати зпродуктів.

Згідно з висновками вчених, кефір підтримує здоров'я кишківника і, як наслідок, здоров'я мозку. Крім того, захищає від хронічного запалення в організмі.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Яйця ж можна назвати джерелом корисних речовин, серед яких білок, жирні кислоти омега-3, вітамін B і вітамін D. Регулярне вживання яєць підтримує здоров'я кишечника, частково тому, що вони є хорошим джерелом холіну - сполуки, яка допомагає регулювати різноманітність бактерій у мікробіомі .

Як приготувати корисний сніданок

Якщо ви бажаєте приготувати сніданок, який підтримає ваш кишечник, обирайте яскраві овочі та фрукти, а також ферментовані продукти. Крім кефіру це можуть бути йогурт, сир і хліб на заквасці.

Купуючи кефір чи йогурт у магазині, вибирайте продукти без додавання цукру – він знижує кількість корисних бактерій.

Необхідно звести до мінімуму споживання сильно оброблених круп, випічки та батончиків для сніданку, які можуть спровокувати зростання «поганих» бактерій у кишечнику.

Проте, вживання правильних і корисних продуктів – лише частина пазла. "Гарний сон, збалансоване харчування та фізичні вправи - це частина здорового способу життя", - говорить доктор Сойка.

Завжди пам'ятайте: те, що корисно для кишківника, корисно і для всього тіла. Адже ми те, що ми їмо.

Сніданок. Фото з інтернету

Раніше ми розповідали: Ви й досі вірите, що каші корисні? 3 види круп, які краще назавжди виікнути з кухні

Також вам може бути цікаво: Вино чи каву в морозилку: які продукти можна заморозити у формах для льоду - ви здивуєтеся, навіщо