Про корисні властивості суші, до складу яких входить багата на корисні жири риба, свіжі овочі та рис, що дає енергію, говорять усі дієтологи. Чи означає це, що ви можете їсти їх кожен день Божий?

5 змін, які відбудуться з вашим тілом після щоденного вживання суші:

1. Ви відчуєте приплив енергії

Якщо ви не маєте звички регулярно їсти овочі та багато білка, щоденне вживання суші може призвести до збільшення енергії. «Риба багата на білок і містить багато вітамінів і мінералів. Овочі також містять вітаміни та мінерали, які допомагають організму виробляти енергію. Таким чином, споживаючи більше корисних продуктів харчування, таких як риба та овочі, ви можете регулярно отримувати більше енергії», — каже дієтолог та інструктор з харчування Алекс Оскіан.

Це їжа з високим вмістом білка, але здається легкою. Це означає, що після її вживання ви не почуватиметеся пригніченим або млявим, ніби з'їли бутерброд з м'ясом.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

2. Регулярне вживання суші підтримує травлення та здоров'я кишечника

«Овочі корисні для травлення, оскільки вони можуть містити суміш розчинної та нерозчинної клітковини, – пояснює Оскіан, – А риба є відмінним джерелом корисних жирів, які допоможуть покращити слизову оболонку кишечника та мікробіом»

Насолоджуючись суші, дієтологи рекомендують не відмовлятися від маринованого імбиру, який часто до них додається. Адже ферментовані продукти також сприяють гарному травленню.

3. Ваш настрій покращиться

І не лише тому, що це смачно! Риба – їжа для відмінного настрою. Організм отримуватиме більше жирних кислот омега-3, білка, вітаміну D, вітаміну B12, селену, цинку та йоду, які допоможуть зберегти мозок «щасливим» за рахунок покращення настрою та енергії. Наукові дослідження підтверджують, що люди, які регулярно їли рибу, рідше впадали у депресію.

Суші. Фото Freepik

4. Здоров'я вашого мозку, швидше за все, покращиться у довгостроковій перспективі.

Знову ж таки регулярне вживання риби може покращити когнітивні функції і зіграти роль у профілактиці деменції. Це пов'язано з жирними кислотами омега-3, які у багатьох видах риби, які допомагають запобігти хронічне запалення у мозку.

5. Ваш кров'яний тиск стабілізується

Доведено, що омега-3 корисний для здоров'я серця, оскільки допомагає знизити кров'яний тиск, рівень тригліцеридів та уповільнити утворення бляшок в артеріях. Таким чином, вживання риби хоча б двічі на тиждень може допомогти нашому серцю працювати як годинник.

Але слід враховувати, скільки натрію міститься в соєвому соусі, оскільки споживання занадто великої кількості натрію негативно впливає на серце і може підвищити кров'яний тиск.

Однак не поспішайте бігти до супермаркету або дзвонити до служби доставки готової їжі. Спочатку з'ясуйте, з чого насправді складаються ваші суші.

Майте на увазі, що в більшості риб міститься певна кількість ртуті, і надлишок ртуті в нашому організмі може становити небезпеку для здоров'я.

Крім того, важливо знати про фактори ризику вживання будь-якого виду сирої риби. Вони можуть містити паразитів, таких як сальмонела або листериоз, які можуть спричинити блювання, діарею, нудоту або проблеми з травленням.

Деяким людям взагалі не слід регулярно їсти суші з рибою. Якщо ви вагітна, з ослабленим імунітетом, слід уникати вживання суші із сирою рибою.

Суші. Фото Freepik