Рецептів маринаду для шашликів є сотні. У маринади додають соєвий соус, мед, квас, пиво, томатний сік, гірчицю, бальзамічний та яблучний оцет і все, що завгодно.

Але тепер, коли алгоритм приготування маринаду зрозумілий, можна експериментувати з будь-якими інгредієнтами, створюючи свій, унікальний та найкращий маринад.

Лимонний маринад у знавців відторгнення не викликає і відмінно підходить для свинини. А всього й потрібно замість оцту додати в маринад лимонний сік одного-двох лимонів. Інші інгредієнти класичні - цибуля, рослинна (краще оливкова) олія, перець чорний і горошком, лавровий лист. Що стосується пропорцій, то на два кілограми свинини достатньо буде 2-3 цибулин, чотирьох столових ложок олії та спеції за смаком.

Кавовий маринад взагалі не передбачає додавання до м'яса кислот. На ті ж два кілограми свинини із прянощами, 4 ст. ложками оливкової олії і порізаною кільцями цибулею (4 шт.) потрібно буде 1 л гарячої, але не киплячої кави. Цією кавою м'ясо і заливається, а потім залишається спочатку остигати при кімнатній температурі, а потім маринуватися в холодильнику. Витримувати м'ясо у цьому маринаді слід шість годин. Ваші гості нізащо не здогадаються, що надало шашликам таку ніжність та аромат.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Кефірний маринад віднедавна став дуже популярним у любителів закусити на лоні природи ароматним шашликом. Для його приготування на два кг свинини зазвичай береться літр нежирного кефіру, спеції та приправи до смаку, і чотири не дуже маленькі цибулини. Цибулю можна різати кільцями, а можна кубиками, потім змішати з м'ясом та приправами, і отриману суміш залити кефіром. Посуд з м'ясом слід добре струсити і поставити на холод години на 4. Кефірний маринад непоганий і для курячого шашлику, і для яловичини, тільки не дуже жорсткою. Аналогічно готується і маринад на основі йогурту, але не солодкого з фруктовими добавками, а звичайного кисломолочного.

Гранатовий маринад люблять на Сході. Для його приготування на кілограм м'яса беруть дві склянки гранатового соку, кілька пучків зелені (кінза, м'ята, базилік), більше меленого перцю та одну велику цибулину. М'ясо витримують у такому маринаді щонайменше 10 годин, а краще добу, але, зрозуміло, у холодильнику. Для баранини та свинини цей маринад практично ідеальний.

Нагадаємо, що можна нарвати навіть у дворі: рецепт весняного зеленого борщу зі щавлем та яйцями.

Раніше ми повідомляли, що додаєте яйця та хліб у котлети? Є лайфхак, що зробить їх ще смачнішою та м'якшою.