Хто б міг подумати, що із звичайних, на перший погляд, бур'янів, яких повно навколо вашого будинку, може вийти справжній нектар богів – кульбабовий мед.

По поживних речовинах кульбаби можуть конкурувати з будь-якою листовою зеленню, вони містять вітаміни А, С, К, фолієву кислоту, кальцій та калій. Вживайте варення з кульбаб щодня і забудете про ліки.

Вам знадобиться:

Квіти кульбаби – 300 шт.

2 склянки води

Популярні новини зараз

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

Показати ще

1 кг цукру

Половина чайної ложки лимонної кислоти чи половинка одного лимона.


Нарвіть кульбаби, після чого відокремте всю зелену частину, починаючи від коробочки біля суцвіття. Повинні залишитися лише жовті квітки – вони й підуть у варення.

Змішайте воду із цукром і заваріть сироп.

Ретельно промийте квіти кульбаби у холодній воді. Дочекайтесь, коли сироп буде готовий і опустіть у нього квіткову масу. Дайте знову закипіти та варіть протягом 20 хвилин.

За 2-3 хвилини до закінчення готування додайте в сироп лимонну кислоту або сік половини лимона, і нехай покине ще трохи.

Зніміть з вогню готову масу та залиште на добу. Після цього пропустіть суміш через марлю чи сито. Ваше завдання – прибрати з варення квіти.

Проціджену масу знову поставте на повільний вогонь і нехай кипить протягом 20 хвилин.

Тепер ви можете насолоджуватися чудовим смаком золотистого меду з кульбаб.

Також ми повідомляли Як правильно варити капусту для голубців: легкі кроки для кожного

Також вам може бути цікаво: Так щучі котлетки ви ще точно не готували: по-новому, з крем-сиром та від шеф-кухаря