Лише кілька тижнів залишається до світлого свята Великодня. Господині вже замислюються над святковим меню. Головна страва на столі - це, звичайно ж, паска, яку можна приготувати за рецептом Лілії Цвіт або ж поекспериментувати і зробити незвичайну з шоколадними дропсами або паску-бріош.
Поділилася цим чудовим рецептом блогера під ніком Juli_co.ok в мережі Instagram.
Що потрібно із продуктів:
- борошно (500 г);
- цукор (150 г);
- сухі дріжджі (16 г);
- сіль (10 г);
- яйця (350 г);
- вершкове масло не менше 82% (300 г);
- цукати (200 г).
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Спосіб приготування:
У глибокій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, дріжджі. Потім додаємо в суміш яйця, замішуємо тісто вилкою або ложкою, а потім руками. Потім додаємо в тісто холодну вершкову олію, яку потрібно поділити на шматочки по 10-12 г, продовжуємо вимішувати. Важливо вводити по 1 шматочку та вимішувати.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо за кімнатної температури на 2-2,5 години, щоб воно піднімалося. Після того, як тісто піднялося, додаємо до нього цукати або сухофрукти. Їх можна попередньо замочити у міцному алкоголі.
Вимішуємо тісто з цукатами та залишаємо його на ніч у холодильнику. Вранці починаємо працювати із холодним тестом. Обминаємо, ділимо на кілька частин, формуємо з кожної кулю та викладаємо у паперові форми для випічки. Зверху змащуємо жовтком із молоком.
Накриваємо чистим рушником і залишаємо паски-бріош підніматися за кімнатної температури (приблизно на 3 години). Знову змащуємо їх жовтком.
Ставимо паски-бріош у духовку на 180°С. Перші 10 хвилин – з парою (необхідно поставити деко з водою на нижній ярус духовки). Потім без пари - дістаємо нижнє деко, випікаємо ще приблизно 30 хвилин. Виймаємо паски та чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Потім можна покривати глазур'ю та прикрашати.
Нагадаємо, спробуйте Чарівний Майданчик Рушта: польський десерт, який підкорює серця.
Раніше повідомлялося, так щучі котлетки ви ще точно не готували: по-новому, з крем-сиром і від шеф-кухаря.
Також, ніколи не смажили крабові палички? Салат від цього стане смачніше - покрокова інструкція.