Ні для кого не секрет, що зараз на полицях супемаркетів складно знайти натуральний та справжній шоколад, адже він містить багато домішок та ароматизаторів.
Однак приготувати таку насолоду в домашніх умовах не складе великих труднощів. Для цього рецепту знадобляться всього 4 інгредієнти, при цьому смак виходить ніжним та насиченим. Також домашній шоколад можна спокійно давати діткам, вони гідно його оцінять.
Інгредієнти:
- Молоко 3,2% - 180 мл
- Какао - 100 г
- Олія вершкове 82% - 50 г
- Цукор - 50 г
Як приготувати:
"Срач і порожні стіни": донька Олі Полякової показала нову квартиру після життя з батьками чоловіка
Перерахунок пенсії: хто отримає на 2 тисячі гривень більше
Школярів збентежив новий підручник: що не так з викладанням
Соціальна допомога у вересні: як отримати та скільки виплатять
- Вершкове масло наріжте невеликими шматочками. Влийте молоко в каструлю з товстим дном, додайте шматочки олії. Поставте каструлю на помірний вогонь, доведіть до кипіння, але не кип'ятіть. Зніміть каструлю з вогню, перемішайте, поки масло не розчиниться.
- Всипте в гаряче молоко цукор, перемішайте до розчинення. Всипте в каструлю какао-порошок. Перемішайте до однорідності. Якщо суміш надто в'язка, долийте трохи гарячого молока і знову добре перемішайте. Якщо шоколад рідкий, поставте каструлю на вогонь і уваріть до загусання, помішуючи віночком.
- Розлийте готову суміш у форму та охолодіть до кімнатної температури. Потім поставте шоколад у морозилку на 2-3 години. Такий шоколад дуже швидко тане, тому пам'ятайте про це, коли ви витягуватимете його і подаватимете.
Нагадаємо, що волога і повітряна паска на Великдень: рецепт, з яким випічка буде свіжою довго.
Раніше ми повідомляли, що з цим рецептом більше ніяких котлет: соковиті курячі рулетики з чорносливом змусять забути про біди.