Як тільки за вікном теплішає, у всіх з'являється бажання випити чогось прохолодного, щоб вгамувати спрагу.
Ідеальним варіантом буде квас. Його можна самостійно приготувати в домашніх умовах, це не складе великої праці.
Рецепт підказав відомий кулінар із шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Готувати квас можна на черстві чорному хлібі. З процесами справиться точно кожен, а зберігається він у холодильнику до 10 днів.
Інгредієнти:
- Бородінський хліб (або український) – 400 грамів
- Цукор – 70 г
- Живі дріжджі – 2 г
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
- Хліб нарізати кубиками шириною близько 1,5 см і підсушити на сковороді без олії. Покришити дріжджі руками маленьку миску і залити 100 мл води, додати 2 ст. л. цукру. Перемішати, поки|доки| цукор повністю розчиниться.
- Перекласти хліб у трилітрову банку з кришкою, що загвинчується, додати воду з дріжджами і цукор, що залишився. Долити води вгору банки, трохи перемішати. Нещільно закрийте кришкою і залишити тинятися при кімнатній температурі до 4 днів.
- Коли квас приготується, процідити його в глечик або банки і поставити в холодильник.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Нагадаємо, що жодної духовки, але всі будуть задоволені: рецепт пиріжків із м'ясом, які захоче навіть ваша бабуся.
Раніше ми повідомляли, що смажать першим - цибуля , чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.
Також стало відомо, що 90% не знають, як це робиться: найпопулярніша помилка під час приготування пюре.