Комбуча – це такий чудовий напій, який можна приготувати у себе вдома! Він газований, трохи кисло-солодкий, і що найважливіше – корисний.
Основою для комбучі є чайний гриб, який, здавалося б, поєднує в собі все найкраще: дріжджі, цукор та чай. Але купити його в магазинах часто не так просто, та й коштує досить дорого.
Кулінарка Дар'я Дорошкевич поділилася в Instagram інструкцією, як зробити цей напій удома.
Що нам потрібно?
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
- Звичайно ж, сам чайний гриб, близько 100-150 г цукру, трилітрова банка і, звичайно, чай.
- Найкраще використовувати крупнолистовий зелений чай без ароматизаторів, але в принципі, підійде будь-який, який вам до смаку.
- Нам знадобиться приблизно півтори – дві столові ложки чаю.
Приготування – справа не зі складних
- Вам просто потрібно додати цукор і чай у банку, залити окропом майже до верху і дати охолонути до кімнатної температури.
- Потім додати|добавляти| чайний гриб і закрити кришкою.
- Потім потрібно почекати приблизно 3-4 дні, поки напій настоїться, а потім процідити його, розлити по пляшках і поставити в холодильник.
- Поки перша партія комбучі остигає, можна відразу ж розпочати приготування наступної.
І ось що цікаво – можна експериментувати з додаванням різних фруктів та соків, щоб надати напою нові смакові нотки.
Щодо користі комбучі, то вона просто вражає. Цей напій вважають справжнім еліксиром молодості завдяки його цілющим властивостям.
У ньому містяться такі речовини, як різні кислоти, ферменти, вітаміни, кофеїн та багато іншого, що робить його не тільки смачним, а й корисним для вашого здоров'я.
Раніше ми писали про те, що вчені виявили ще одну корисну властивість чайного гриба: для тих, хто вирішив схуднути