Сучасна наука про харчування радить бути уважними до поєднання деяких продуктів у нашому раціоні. Одним із таких неочікуваних дуетів виявилися огірки та томати. Попри те, що ці овочі багаті на вітаміни та мінерали, лікарі наголошують: їх варто вживати окремо.

Спеціалісти пояснюють, що одночасне споживання огірків і томатів може спричинити дискомфорт у шлунку. Причиною є аскорбіназа — фермент, який міститься в огірках і здатен розщеплювати вітамін С, наявний у томатах. Як наслідок, поживна цінність томатів знижується.

Салат. Фото з відкритих джерел

Ще однією важливою деталлю є різні процеси засвоєння цих овочів. Шлунок перетравлює їх з різною швидкістю: одні продукти швидше, інші повільніше. Це може призвести до бродіння та здуття, що викликає дискомфорт і неприємні відчуття.

Огірки належать до лужних продуктів, тоді як томати — до кислих. При змішуванні вони утворюють солі, що може негативно вплинути на нирки та печінку. Медики попереджають, що тривале споживання такого поєднання може спричинити серйозні захворювання.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам виплатять доплати до дня народження: отримають до 10 тисяч гривень

На Україну чекає аномальне літо: чим воно може здивувати у 2025 році

Слов'янський гороскоп на квітень 2025: на кого чекають несподівані зміни та доленосні зустрічі

Вимоги до стажу зменшили вдвічі: хто вийде на пенсію раніше

Показати ще

Фахівці підкреслюють, що всі поради щодо здоров'я мають рекомендаційний характер. У разі виникнення будь-яких проблем із самопочуттям треба звернутися до лікаря і не займатися самолікуванням. Варто пам'ятати, що в здоровому харчуванні ключове значення має різноманітність та баланс. Вибирайте продукти, які вам подобаються, та не забувайте про міру!

Раніше ми розповідали, що Ви не знали, але на вашій кухні 100% є "вибухівка" - і це не газ: який продукт будь-якої миті може "здетонувати"

Нагадаємо, Місце часнику - на кухні, а не у ваших трусах: лікарі благають жінок перестати засовувати його "туди"

Також, 90% не знають, як це робиться: найпопулярніша помилка при приготуванні пюре