Сучасна наука про харчування радить бути уважними до поєднання деяких продуктів у нашому раціоні. Одним із таких неочікуваних дуетів виявилися огірки та томати. Попри те, що ці овочі багаті на вітаміни та мінерали, лікарі наголошують: їх варто вживати окремо.
Спеціалісти пояснюють, що одночасне споживання огірків і томатів може спричинити дискомфорт у шлунку. Причиною є аскорбіназа — фермент, який міститься в огірках і здатен розщеплювати вітамін С, наявний у томатах. Як наслідок, поживна цінність томатів знижується.
Ще однією важливою деталлю є різні процеси засвоєння цих овочів. Шлунок перетравлює їх з різною швидкістю: одні продукти швидше, інші повільніше. Це може призвести до бродіння та здуття, що викликає дискомфорт і неприємні відчуття.
Огірки належать до лужних продуктів, тоді як томати — до кислих. При змішуванні вони утворюють солі, що може негативно вплинути на нирки та печінку. Медики попереджають, що тривале споживання такого поєднання може спричинити серйозні захворювання.
Хочеш яєчню - плати 235 грн: супермаркети оновили ціни на гречку, олію, хліб і яйця
Київстар скасовує популярний пільговий тариф: яку альтернативу пропонує, зокрема, пенсіонерам
"Нафтогаз" дав час до 5 грудня: що має зробити кожен власник газових приладів
Українцям масово повертають гроші за комуналку: терміново перевірте усі квитанції
Фахівці підкреслюють, що всі поради щодо здоров'я мають рекомендаційний характер. У разі виникнення будь-яких проблем із самопочуттям треба звернутися до лікаря і не займатися самолікуванням. Варто пам'ятати, що в здоровому харчуванні ключове значення має різноманітність та баланс. Вибирайте продукти, які вам подобаються, та не забувайте про міру!
Раніше ми розповідали, що Ви не знали, але на вашій кухні 100% є "вибухівка" - і це не газ: який продукт будь-якої миті може "здетонувати"
Також, 90% не знають, як це робиться: найпопулярніша помилка при приготуванні пюре