У травні розпочинається сезон полуниці. Цю солодку ягоду все частіше можна зустріти на полицях супермаркетів та ринках.
Ягода має відмінний смак і підходить не тільки для того, щоб з'їсти її свіжою, а й для того, щоб робити смачні десерти.
Але насправді з ароматної ягоди можна приготувати безліч різних страв: від салатів і супів до коктейлів і галет.
Рецепт сирної галети з полуницею
- Час: 60 хвилин
- Порцій: 6
Інгредієнти:
- 100 г кисломолочного сиру;
- 80 - 110 грамів борошна;
- 1 яйце;
- 3 грами розпушувача;
- Дрібка солі + 5 грамів ванільного цукру.
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Для начинки: - 200 г полуниці; - 4 - 5 грамів крохмалю; – 5 г ванільного цукру – 10 г цукру.
Приготування:
- У тарілку вибиваємо яйце та сир. Перебиваємо блендером у однорідну масу.
- Додаємо щіпку солі, трохи ванільного цукру та розпушувача та борошно. Замішуємо тісто - має вийти м'яке, але трохи липнути до рук тісто.
- Тісто замотуємо в плівку і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Тим часом для начинки нарізаємо полуницю, додаємо крохмаль, трохи ванільного цукру та цукор. Перемішуємо.
- Поверхню добре присипаємо борошном. Розкочуємо максимально тонко, і одразу перекладаємо у форму, на пергамент. Тоді по центру викладаємо начинку, і легенько огортаємо пальцями, защипуємо краї.
- Змащуємо борти водою і відправляємо в духовку при 180 градусах на 25 - 30 хвилин.
Нагадаємо, що суфле з курячого філе здивує вас і домочадців: рецепт, який переплюнув класичні котлети.
Раніше ми повідомляли про рецепт хрустких курячих стрипсів на вечерю: найправильніший рецепт, який мало де є.