Дослідники знайшли новий спосіб робити шоколад, який смаком не гірший за звичайний, але набагато корисніший. Цей шоколад виготовляють з нового матеріалу, який називають "како-желе". Він робить шоколад з більшою кількістю какао, що робить його здоровішим та безпечнішим для навколишнього середовища.
Зазвичай шоколад роблять з какао-бобів, цукру, молока та інших інгредієнтів. Але цукор може робити його менш корисним. Новий спосіб використовує більше частин рослини какао, щоб отримати більше користі.
Вчені використовують м'якоть плоду та оболонку лушпиння, які зазвичай викидають, і змішують їх, щоб отримати "како-желе". Це додає солодкості і може замінити частину цукру у шоколаді.
Дослідники знайшли, що шоколад з 20% како-желе має той же смак, що й темний шоколад, але з більшою користю для здоров'я. Він містить більше клітковини і менше насичених жирів.
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Гороскоп на 20 листопада для всіх знаків Зодіаку: як провести середу без стресів
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Але перед тим, як цей шоколад з'явиться у магазинах, потрібно покращити обладнання на фермах та виробництвах, щоб виготовляти "како-желе".
Раніше Знай.ua стало відомо про те, що цей корисний десерт ваші діти проситимуть щодня: приготуйте сирки «як з магазину» у домашніх умовах
Вам буде цікаво дізнатися "Депресивний торт": простий рецепт смакоти, який і люблять, і ненавидять американці
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, питання з солоденьким вирішено: рецепт шоколадного торта для постування