Український кулінарний експерт Володимир Ярославський поділився рецептом приготування найсмачнішого запеченого сала.
Під час поїздки до міста Сміла він разом із матір'ю придбали делікатесне "генеральське" сало, що має тонкі прошарки ніжного м'яса, схожі на генеральські лампаси. Таке сало досить рідкісне – з однієї свині можна отримати лише близько 4 кг.
Володимир Ярославський докладно описав процес приготування запеченого сала, розкривши секрети його неперевершеного смаку. Але для початку озвучив інгредієнти - кілограм сала, 60-70 г міцної гірчиці, 40-50 г часнику, мелений перець, 5-6 лаврових листів, підкопчена паприка і пару крапель соєвого соусу.
Спочатку необхідно вимочити сало у підсоленій воді протягом 4-6 годин, після чого обсушити його рушником. Далі потрібно натерти сало міцною гірчицею, меленим чорним та ароматним перцем, а також тертим часником. Для додаткового аромату додати підкопченої паприки та кілька крапель соєвого соусу.
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Після цього сало складається навпіл шкіркою назовні, а всередину кладеться лавровий лист. Маринування має тривати ще 4-6 годин. Потім сало загортається у фольгу і запікається в духовці, розігрітій до 190°C протягом 40 хвилин. Наприкінці шкірка має підрум'янитися, для чого сало залишають у духовці ще на 10-12 хвилин при температурі 200°C.
Нагадаємо, це справжній смак дитинства: смажені кабачки зі смачним соусом, рецепт для особливих днів
Як повідомляв "Знай.uа", це найлітніша намазка, яка здивує всіх: рецепт із редиски освіжить і вас, і гостей
Знай.ua писав, справжня мрія студента: як приготувати фарширований батон за всіма законами, рецепт