Сезон полуниці триває, тому потрібно сміливо готувати все із цієї ранньої ягідки. Однак її застосування не обмежується лише десертами. З полуниці також можна зробити неймовірно смачний лікер.

Якщо є власний город, де вирощується полуниця, обов'язково залиште невелике відро на лікер, а й покупна теж підійде. Готується напій максимально просто, має тягучу та дуже приємну текстуру. Однак будьте готові до того, що лікер повинен добре наполягати протягом двох місяців, а кількість інгредієнтів можна змінювати за бажанням.

Полуниця. Фото: скрін youtube

Що знадобиться:

  • 3 кг ягід полуниці
  • 1,5 кг цукру
  • 500 мл очищеної води
  • 1 л горілки

Як приготувати:

Відбираємо та промиваємо ягоди, а потім обсушуємо. Розрізаємо на 2-4 частини кожну полуничку, залежно від розміру. Складаємо у велику чисту ємність та заливаємо їх горілкою. Накриваємо все щільною кришкою і забираємо в темне місце на 2 тижні, не забуваючи щодня перемішувати.

Через зазначений час отриманий настій зливаємо в іншу банку, використовуючи якийсь фільтр (дрібне ситечко), а ягоди засипаємо цукром і знову прибираємо в темне місце знову на 2 тижні, не забуваємо струшувати.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 20 листопада для всіх знаків Зодіаку: як провести середу без стресів

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

Показати ще

Потім потрібно злити сироп, який у нас вийшов, у спиртовий настій, а ягоди залити водою та трохи прогріти. Після проціджування воду теж зливаємо через кілька шарів марлі і додаємо до основної маси рідини. Все добре перемішуємо, ще раз проціджуємо, розливаємо в пляшки і прибираємо ще на 2-3 тижні для настоювання.

Полуничний лікер, фото alimero

Нагадаємо, що квашена та свіжа капуста, м'ясо та копченості – найкраща ідея: рецепт відомого бігосу.

Раніше ми повідомляли, що ці курячі млинці замінять вам усе: рецепт, який хочуть мати найкращі кулінари.