Більше жодного квасу. Окрошка на айрані набагато смачніша. Ідеально до шашлику. Окрошка на айрані корисніша, ніж окрошка на квасі. І за смаковими якостями вона анітрохи не поступається.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими рецептами у соціальних мережах.

Окрошка на айрані, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

- айран негазований та нежирний – 2 л;
- яйця відварені – 4 шт.;
- огірки – 500 г;
- Редис – 200 г;
- ковбаса варена – 250 г;
- Сметана – 300 г;
- цибуля зелена - 50 г (1 пучок);
- кріп свіжий - 1 пучок;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений - до смаку.

Окрошка на айрані, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Не просто літо, а зірковий старт: що готує червень знакам Зодіаку і чому цей місяць може все змінити

Масові перевірки пройдуть по всій країні: де шукатимуть ухилянтів

Декілька разів по 7000 грн: українці зможуть отримати нову виплату, але будуть умови

Оплата за газ по-новому: у "Нафтогазі" зробили оголошення для споживачів

Показати ще

Спосіб приготування

Спершу необхідно добре промити овочі і купити айран там, де ви його вже брали. Іншими словами, потрібний перевірений продукт. Огірки натираємо на великій тертці. Редиска також натираємо на великій тертці.

Окрошка на айрані, скріншот: YouTube

Дрібно ріжемо цибулю та кріп. Відправляємо їх до овочів. Додаємо трохи солі та сметану. Перемішуємо. Овочі дадуть сік. Яйця очищаємо від шкаралупи. Ковбасу та яйця нарізаємо середніми кубиками і додаємо до овочів.

Окрошка на айрані, скріншот: YouTube

Перемішуємо. (За бажанням можна додати в окрошку відварену картопля.) Додаємо айран. Перемішуємо і ще раз пробуємо на сіль. Даємо крихті настоятися хвилин 20.

Подаємо окрошку на айрані охолодженою, з відвареною картоплею, посипаним зеленим кропом. Можна додати діжонської гірчиці. Приємного апетиту! Готуйте із задоволенням!

Окрошка на айрані, скріншот: YouTube

Нагадаємо про пісні млинці на воді: просто, легко та смачно, ніхто й не помітить, що молока немає.

Раніше ми повідомляли, що салат не врятує, якщо його псувати: як зробити здорову страву, а чи не набір порожніх калорій.