У спекотні літні дні спрага не дає спокою нікому. Щоб охолодитися в такі спекотні дні, можна приготувати натуральний домашній лимонад, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Знай.ua ділиться рецептами найсмачнішого та найкориснішого лимонаду.
Рецепт класичного лимонаду
Інгредієнти:
- лимон - 2 шт.;
- вода - 1 л;
- цукор - 100 г.
Спосіб приготування: два великих лимони обдаємо окропом, щоб прибрати можливий віск зі шкірки. Потім розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік. Свіжовичавлений лимонний сік переливаємо в підхожу місткість і ставимо охолоджуватися в холодильник приблизно на 20 хвилин.
Після охолодження переливаємо сік у посуд, де готуватиметься лимонад. Додаємо холодну воду та 100 грамів цукру. За бажанням цукор можна замінити натуральним медом. Перемішуємо суміш доти, доки кристали цукру повністю не розчиняться. Напій ставимо в холодильник на кілька годин для настоювання й охолодження.
Українців штрафуватимуть за готівку: готуйтесь викласти 17 тисяч
Гороскоп на сьогодні, 7 червня: спокуси тельців, сварки терезів і плани водоліїв
Три категорії пенсіонерів отримають надбавки до дня народження: кому та скільки виплатять
Моментально та без попередження: що загрожує абонентам Vodafone
Рецепт полуничного лимонаду
Інгредієнти:
- полуниця – 250 г;
- лимон - 3 шт.;
- цукор – на смак;
- м'ята – на смак;
- вода - 1,5 л.
Спосіб приготування: ягоди потрібно добре промити, потім подрібнити за допомогою блендера або вручну, використовуючи товкач. У отримане пюре вичавлюємо сік із трьох лимонів середнього розміру і ретельно все перемішуємо. Далі промиваємо м’яту, обсушуємо і ділимо на дві частини: одну залишаємо для прикраси, іншу дрібно нарізаємо й додаємо до ягідно-лимонної суміші.
Після цього додаємо цукор - кількість можна регулювати на смак. Потім вливаємо охолоджену кип’ячену воду і знову добре перемішуємо до однорідної консистенції. Залишаємо напій на 20 хвилин, щоб настоявся, після чого проціджуємо через сито, позбавляючись м’якоті.
Рецепт лимонаду з апельсинів
Інгредієнти:
- апельсин – 2 шт.;
- розмарин – 2 гілочки;
- цукор - 80 г;
- вода - 1,25 л.
Спосіб приготування: апельсини ретельно вимийте та обдайте окропом, щоб видалити можливі забруднення зі шкірки. Обережно зніміть цедру. У невелику каструлю налийте 250 мл води, додайте цукор, цедру й гілочку розмарину. Доведіть до кипіння й залиште на повільному вогні на 5 хвилин, щоб сироп наситився ароматами.
Тим часом вичавіть сік з апельсинів, позбавтеся м’якоті, процідивши сік через сито. Коли сироп охолоне, його також потрібно процідити. У глибокому посуді з’єднайте охолоджений сироп, апельсиновий сік і необхідну кількість води. Помістіть напій у холодильник щонайменше на кілька годин, а краще - залиште на ніч для настоювання смаку.
- Раніше ми повідомляли, що напої очищають організм та допомагають схуднути.
- Також дієтологи розповіли про інтервальне харчування: що це так, чи допоможе воно схуднути - докладніше на Знай.ua.
- Нагадаємо, ТОП-6 продуктів, які непомітно провокують ожиріння : українці їдять їх щодня.